Ξεπέρασε τα όρια ο Ερντογάν: Αναμένουμε τη στήριξη του ΝΑΤΟ

Έμπρακτη στήριξη της Ελλάδας στην Κύπρο 

Προκαλεί και πάλι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος έστειλε μήνυμα στο ΝΑΤΟ να στηρίξει και σεβαστεί τα δικαιώματα της Τουρκίας, τονίζοντας πως «η χώρα μας είναι αποφασισμένη να προστατεύσει τα δικαιώματά της και τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων.

Ο Τούρκος Πρόεδρος, ο οποίος μίλησε σε ειδική στη σύνοδο της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας που πραγματοποιείται στην Κωνσταντινούπολη, στο πλαίσιο της επίσκεψης του γ.γ. του ΝΑΤΟ στην Τουρκία, συμπλήρωσε πως μπορεί «η χώρα μας σε κάποια πεδία να έχει διαφορετική άποψη. Αλλά η προτεραιότητα αυτής της συμμαχίας να αγωνίζεται με συνέπεια μαζί έναντι της κοινής απειλής αποτελεί όρο. Τα μεγαλύτερα προσκόμματα που υπάρχουν εδώ θα δώσουν το μεγαλύτερο πλήγμα στη συμμαχία μας, στο κύρος της συμμαχίας».

Είχε προηγηθεί η οργισμένη αντίδραση του State Department για τη γεώτρηση του Πορθητή εντός της κυπριακής ΑΟΖ.

«Αυτό το βήμα είναι πολύ προκλητικό και εγείρει τον κίνδυνο να αυξηθεί η ένταση στην περιοχή. Καλούμε τις τουρκικές αρχές να σταματήσουν αυτές τις δραστηριότητες και ενθαρρύνουμε όλα τα μέρη να ενεργήσουν με αυτοσυγκράτηση». 

Έμπρακτη στήριξη της Ελλάδας στην Κύπρο 

Οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις βρίσκονται σε επιφυλακή και στηρίζουν με κάθε τρόπο την Κύπρο. 
Απόδειξη της έμπρακτης ελληνικής στήριξης αποτελεί η άγρυπνη παρουσία της φρεγάτας «Ψαρά», που πλέει νοτιοανατολικά της Κύπρου, μαζί με ρωσικά, γαλλικά και γερμανικά πολεμικά πλοία. Αμερικανικά σκάφη επιχειρούν δυτικότερα, βόρεια της Λιβύης, στο πλαίσιο άσκησης του ΝΑΤΟ

Στην Κύπρο ο Αποστολάκης 

Μεθαύριο μεταβαίνει στη Μεγαλόνησο ο υπουργός Άμυνας Βαγγέλης Αποστολάκης, προκειμένου να σχεδιάσει με τους Κύπριους τις επόμενες κινήσεις στη σκακιέρα και να στείλει το μήνυμα ότι η Λευκωσία δεν είναι μόνη. 

23 Παραβιάσεις και 4 Εμπλοκές 

Σήμερα σημειώθηκαν 23 παραβιάσεις και 4 εμπλοκές.

Κατρούγκαλος: «Η Τουρκία επιτείνει την απομόνωσή της»

«Προσπαθει με αυτές τις κινησεις να δημιουργησει αντιπερισπασμους και αποτυγχανει. Και νομιζω ότι με αυτές τις ενεργειες επιτεινει ακομη περισσότερο την απομονωση της» ανέφερε στο Νews247 o Υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος. 

Θ. Ρουσσόπουλος: «Θαλάσσιος Αττίλας» αυτό που κάνει η Τουρκία 

 «Θα χαρακτήριζα ένα «θαλάσσιο Αττίλα» αυτό που κάνει τώρα η Τουρκία. Παραβιάζοντας κάθε όριο, διεθνείς συνθήκες και το Δίκαιο της Θάλασσας δείχνει επιθετικότητα αντίστοιχη του 1974» ανέφερε στη ραδιοφωνική εκπομπή του ΣΚΑΙ «Ακραίως» ο υποψήφιος βουλευτής ΝΔ, Θόδωρος Ρουσσόπουλος. 

Άγκυρα: «Να μην εμπλέκονται τρίτες χώρες» 

Ο Ταγίπ Ερντογάν βγαίνει εκτός εαυτού χαρακτηρίζοντας την επέμβαση των Ηνωμένων Πολιτειών απαράδεκτη λέγοντας ότι τρίτες χώρες δε μπορούν να παριστάνουν τα διεθνή δικαστήρια. 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top