Κυκλώνας «Φάνι» στην Ινδία: 800.000 άνθρωποι εκκενώνουν τα σπίτια τους

Πλησιάζει με ισχυρές βροχοπτώσεις και ανέμους 200 χλμ/ώρα

Δείτε στο timelapse video του Reuters, το πέρασμα του κυκλώνα από την πόλη Κολόμπο της Σρι Λάνκα

Σε επιφυλακή βρίσκονται οι Αρχές στην Ινδία καθώς σε λιγότερο από 24 ώρες αναμένεται να φτάσει ο κυκλώνας «Φάνι».

Με πλοία, λεωφορεία και τραίνα απομακρύνονται περίπου 800.000 άνθρωποι από τα σπίτια τους, καθώς ο κυκλώνας καταφτάνει με άγριες διαθέσεις.

Οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν πως το φαινόμενο θα πλήξει κυρίως το δυτικό τμήμα του κόλπου της Βεγγάλης, ενώ ισχυρές βροχοπτώσεις θα σημειωθούν σήμερα και στις νότιες ακτές του κρατιδίου Οντίσα.

Για αύριο Παρασκευή, οι Αρχές έχουν προβλέψει ανέμους που θα πνέουν με ταχύτητα έως και 200 χιλιόμετρα την ώρα.

Οι 800.000 άνθρωποι που θα εκκενώσουν σήμερα τα σπίτια τους, θα απομακρυνθούν από περιοχές με χαμηλό υψόμετρο σε 14 περιοχές του κρατιδίου Οντίσα και θα μεταφερθούν σε καταφύγια, σχολεία και πανεπιστήμια, ανακοίνωσε η τοπική κυβέρνηση. 

 «Εντατικοποιούμε τις προσπάθειές μας σε όλα τα επίπεδα», τόνισε αξιωματούχος του κρατιδίου, ενώ έχουν δοθεί εντολές και στους τουρίστες να απομακρυνθούν από τις παράκτιες πόλεις στα κρατίδια της Δυτικής Βεγγάλης και της Οντίσα. 

Πριν 20 χρόνια ένας σούπερ κυκλώνας έπληξε τις ακτές της Οντίσα επί 30 ώρες με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 10.000 άνθρωποι. Μια αντίστοιχη με τη φετινή μαζική εκκένωση σχεδόν ενός εκατομμυρίου ανθρώπων φαίνεται ότι έσωσε τις ζωές χιλιάδων το 2013. 


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top