Εργάτες κάπνιζαν στην Παναγία των Παρισίων παρά την απαγόρευση

Βρέθηκαν επτά γόπες τσιγάρων – Τι απαντά η επιχείρηση

Δείτε στo video τoυ Reuters εικόνες από το εσωτερικό του ναού μετά την πυρκαγιά

Σχεδόν μία εβδομάδα μετά τη φωτιά που ξέσπασε στην Παναγία των Παρισίων, η επιχείρηση που είχε στήσει τη σκαλωσιά γύρω από το βέλος παραδέχτηκε ότι κάποιοι από τους εργάτες κάπνιζαν, παραβιάζοντας τη σχετική απαγόρευση που υπήρχε.

Παρά την… «ομολογία», η εταιρία απέκλεισε το ενδεχόμενο το γεγονός αυτό να σχετίζεται με οποιονδήποτε τρόπο με την καταστροφική πυρκαγιά στη Notre Dame, που λίγο έλειψε να κάνει «στάχτη» μία ιστορία 850 ετών.

Παναγία των Παρισίων: O μαυρισμένος ναός από ψηλά - Video drone

Η Notre Dame από ψηλά μετά την καταστροφική φωτιά. Gigarama.ru via AP

«Πράγματι υπάρχουν συνάδελφοι που κατά καιρούς παραβίαζαν αυτή την απαγόρευση και εκφράζουμε τη λύπη μας γι’ αυτό» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος της επιχείρησης Le Bras Freres Μαρκ Εσκεναζί, διαβεβαιώνοντας πάντως πως «σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί μια κακοσβησμένη γόπα να είναι η αιτία της πυρκαγιάς στην Παναγία των Παρισίων».

Αυτοί «οι συνάδελφοι παραδέχθηκαν ενώπιον των αστυνομικών πως συνέβαινε να καπνίσουν» διευκρίνισε.
Αυτή ήταν η απάντηση του εκπροσώπου της επιχείρησης σε δημοσίευμα της εβδομαδιαίας σατιρικής εφημερίδας Le Canard enchaine, σύμφωνα με το οποίο οι ερευνητές βρήκαν στον τόπο της πυρκαγιάς επτά γόπες τσιγάρων.

Παναγία των Παρισίων: Το πρώτο βίντεο από το εσωτερικό μετά την καταστροφή

Έρευνες στην Παναγία των Παρισίων μετά τη φωτιά. AP Photo/Thierry Mallet

«Υπήρχε πράγματι απαγόρευση να καπνίζει κανείς πάνω στη σκαλωσιά», συνέχισε ο Μαρκ Εσκεναζί. Όμως μολονότι «η απαγόρευση αυτή γινόταν λίγο πολύ σεβαστή (…) ήταν λίγο περίπλοκο να κατέβει κανείς επειδή ήταν χρονοβόρο».

Εντούτοις είναι «εκτός συζήτησης» η πυρκαγιά να οφείλεται στην αμέλεια αυτή, επέμεινε, προσθέτοντας πως «αν κάποιος έχει δοκιμάσει να ανάψει ένα τζάκι, ξέρει πως δεν θα συμβούν πολλά πράγματα αν βάλει μια γόπα πάνω σ’ ένα κούτσουρο βελανιδιάς».

Τέλος αναφερόμενος στο σενάριο να προκλήθηκε η πυρκαγιά από τα ηλεκτρικά μοτέρ των ανελκυστήρων της σκαλωσιάς, ο Μαρκ Εσκεναζί διαβεβαίωσε πως τα μοτέρ αυτά «δεν δημιουργούσαν κανένα πρόβλημα».

«Σε κάθε περίπτωση βρίσκονται μακριά από το βέλος ενώ αυτό που έχει διαπιστωθεί είναι ότι η πυρκαγιά ξεκίνησε στο εσωτερικό του κτιρίου», δήλωσε προσθέτοντας πως «σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί (οι ανελκυστήρες) να ευθύνονται για την πυρκαγιά».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top