Ουτρέχτη: «Το έκανα στο όνομα του Αλλάχ»

Δε διαπιστώθηκε σχέση του δράστη με τα θύματά του

Το σενάριο της τρομοκρατίας επανεξετάζουν οι αρχές της Ουτρέχτης, καθώς βρέθηκε μια ύποπτη επιστολή στο αυτοκίνητο με το οποίο διέφυγε ο 37χρονος Τούρκος δράστης. 

Σύμφωνα με την ολλανδική Telegraaf ο δράστης, που είχε γεννηθεί στην Τουρκία, έγραφε στο σημείωμα που άφησε ότι τα έκανε όλα στο όνομα του Αλάχ και για τους μουσουλμάνους αδελφούς του.

Oυτρέχτη: Συνελήφθη ο δράστης - Στόχευε μία γυναίκα μέσα στο τραμ

Μάλιστα κοινή ανακοίνωση της εισαγγελίας και της αστυνομίας της Ουτρέχτης σημειώνει ότι δεν έχει διαπιστωθεί ακόμα κάποια σχέση ανάμεσα στον δράστη και στα θύματα της επίθεσης στο τραμ. 

Ουτρέχτη: O δράστης φώναζε «Αλλάχ Ακμπάρ», σύμφωνα με μαρτυρίες

Υπενθυμίζεται ότι ο 37χρονος πυροβόλησε μέσα σε τραμ και σκότωσε τρία άτομα, ενώ τραυμάτισε άλλα επτά. 

Η αστυνομία συνέλαβε συνολικά τρία άτομα για την υπόθεση, τον 37χρονο Τούρκο κι άλλα δύο για τα οποία υπάρχει η υπόνοια ότι εμπλέκονται στην επίθεση. 

Η αστυνομία ανακοίνωσε, τέλος, ότι έχουν συλλάβει συνολικά τρία άτομα για την υπόθεση: τον 37χρονο Τούρκο και άλλα δύο για τα οποία υπάρχει η υπόνοια ότι εμπλέκονται στην επίθεση στο τραμ.

Οι αρχές της Ολλανδίας με τη συνδρομή και άλλων χωρών κάνουν φύλλο και φτερό το παρελθόν του 37χρονου για να οδηγηθούν στα πρώτα συμπεράσματα για τα αίτια της επίθεσης. 

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η αποκάλυψη Τούρκου επιχειρηματία, ο οποίος ζει στην Ουτρέχτη και δήλωσε στην τουρκική υπηρεσία του BBC, ότι ο Τανίς είχε πολεμήσει στην Τσετσενία. 

Υποστήριξε επίσης ότι πριν από λίγα χρόνια είχε συλληφθεί ως ύποπτος για διασυνδέσεις με το Ισλαμικό Κράτος αλλά αφέθηκε ελεύθερος.

Μάλιστα ο Γκοκμάν Τανίς είχε τύχει να μιλήσει σε ρεπορτάζ της ολλανδικής τηλεόρασης πριν από χρόνια και είχε επιτεθεί στη ρεπόρτερ την οποία επιτίμησε για το ντύσιμό της.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top