Ερντογάν: «Γεμίστε πρώτα το Μπλε Τζαμί και βλέπουμε για την Αγία Σοφία»

«Αυτά είναι όλα παιχνίδια»

«Πρώτα γεμίστε το Σουλτάναχμέτ και μετά βλέπουμε», απάντησε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν στους υποστηρικτές του που φώναζαν το σύνθημα «να ανοίξει η Αγία Σοφία». 

Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ακόμη πως το θέμα του ανοίγματος της Αγίας Σοφίας έχει και πολιτική διάσταση και πως σε τέτοια παιχνίδια δεν θα μπουν. 

Μιλώντας σε προεκλογική συγκέντρωση του κόμματός του στο Τεκίνρνταγ (Ραιδεστό) ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι συγκεκριμένα «γεμίστε το Σουλτάναχμέτ και μετά βλέπουμε και αυτό.  Κοιτάξτε τώρα κάναμε το Μεγάλο Τζαμί Τσαμλιτζά. Κάνει 4 - 5 σαν την Αγία Σοφία. Τόσο μεγάλο είναι.

Έχει δυνατότητα να χωρέσει 60 χιλιάδες άτομα. Και είναι το μεγαλύτερο τζαμί στην ανατολική και ευρωπαϊκή πλευρά. Δεν είναι αυτό το θέμα. Το θέμα έχει πολιτική διάσταση. Δεν θα γεμίσεις το Σουλτάναχμέτ που είναι δίπλα και θα πεις ας γεμίσουμε την Αγία Σοφία. Ας μην μπούμε σε αυτό το παιχνίδι. Αυτά είναι όλα παιχνίδια».

Στο μεταξύ ο αρχηγός της Ένωσης Νέων Ανατολής και του Εθνικού Ιδρύματος Νέων Σαλίχ Τουρχάν ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσουν στις 18.00 ώρα Τουρκίας σήμερα εκδήλωση στην πλατεία της Αγίας Σοφίας. 

Στην ανακοίνωσή του κατηγορεί ακόμη τον Ισραηλινό Πρόεδρο Μπενιαμίν Νετανιάχουμ τον Αμερικανό Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ και τον Πάπα ότι με τις δηλώσεις τους υπονόησαν ότι η επίθεση ήταν ένα μεμονωμένο επεισόδιο και προσπάθησαν να υποβαθμίσουν το θέμα. «Αυτό το φονικό ήταν οργανωμένο και προσχεδιασμένο. Ήταν ένα σταυροφορικό σχέδιο», αναφέρει.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top