Έφηβη έπεσε σε κώμα και ξύπνησε μητέρα - Δεν ήξερε ότι είναι έγκυος

Το έμβρυο «κρυβόταν» σε όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

18χρονη εγκυος κωμα

H παρακάτω ιστορία μπορεί να σας φανεί υπερβολική, είναι όμως πέρα για πέρα αληθινή και σε αυτήν πρωταγωνιστεί μία έφηβη από τη Βρετανία, που έπεσε σε κώμα και όταν ξύπνησε, είχε γίνει μητέρα!

Η 18χρονη Έμπονι Στίβενσον από το Όλνταμ δεν είχε ιδέα ότι ήταν έγκυος. Δεν είχε «κοιλίτσα», κανένα άλλο σύμπτωμα εγκυμοσύνης, ενώ η έμμηνος ρύση της ήταν κανονική.

Όλα αυτά μέχρι την ημέρα που αισθάνθηκε μία ξαφνική αδιαθεσία και υπέστη αλλεπάλληλες κρίσεις πέφτοντας σε κώμα.

Οι γιατροί που εξέτασαν την αναίσθητη 18χρονη διαπίστωσαν ότι οι κρίσεις οφείλονταν σε προεκλαμψία και είπαν στη μητέρα της ότι έπρεπε να της κάνουν κατεπειγόντως καισαρική. 

Όταν ξύπνησε τέσσερις ημέρες αργότερα, στην αγκαλιά της κρατούσε ένα υγιέστατο κοριτσάκι.

«Μολονότι εγώ επέμενα ότι δεν ήταν δυνατόν να είναι έγκυος, εκείνοι ήταν σίγουροι πως ήταν. Έπαθα σοκ όταν εμφανίστηκε ένα φούσκωμα στο στομάχι της», είπε η 39χρονη μητέρα της 18χρονης, που έγινε γιαγιά από τη μια στιγμή στην άλλη. 

«Πιστεύουν ότι λόγω των κρίσεων το μωρό μετακινήθηκε και έτσι ξαφνικά έκανε ορατή την παρουσία του», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τους γιατρούς το έμβρυο «κρυβόταν» καθ' όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης επειδή η νεαρή μητέρα πάσχει από μια σπάνια συγγενή ανωμαλία: έχει δύο μήτρες, μια πάθηση που αποκαλείται δίδελφυς μήτρα. Για αυτό και εξακολουθούσε να έχει έμμηνο ρύση ενώ το μωρό μεγάλωνε στην «πίσω» μήτρα. 

Αφού συνήλθε από το αρχικό σοκ, η 18χρονη έκανε λόγο για μία εμπειρία «απολύτως σουρεαλιστική. Αισθανόμουν σαν να είχα μια εξωσωματική εμπειρία», πρόσθεσε η Έμπονι, που βάφτισε την κόρη της Έλοντι.

Μάλιστα παραδέχτηκε πως όταν ξύπνησε και οι οι νοσηλεύτριες της έβαλαν κατευθείαν στην αγκαλιά της την Έλοντι «τους ζήτησα να την πάρουν. Μπορεί να ακούγεται φρικτό, αλλά  ήμουν σε σύγχυση, ήμουν βέβαιη ότι είχαν κάνει λάθος. Όμως η μαμά μου τα εξήγησε όλα και μου ξαναέδωσαν το κοριτσάκι μου για να το κρατήσω σωστά για πρώτη φορά. Παρ' όλο που ήμουν τόσο μπερδεμένη και πολύ φοβισμένη, ήταν μια πανέμορφη στιγμή», είπε η 18χρονη.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top