Μπλοκάρει την ανθρωπιστική βοήθεια στη Βενεζουέλα ο Μαδούρο

Ο λαός βρίσκεται σε απελπιστική κατάσταση

μαδουρο βενεζουελα

Σε απόγνωση βρίσκεται ο λαός της Βενεζουέλας, με τον Νικολάς Μαδούρο να μπλοκάρει την ανθρωπιστική βοήθεια των ξένων χωρών, εν μέσω της σοβαρής πολιτικής κρίσης που έχει ξεσπάσει στη χώρα.

Την ώρα που άνθρωποι λιμοκτονούν, ο Μαδούρο φέρεται να εμποδίζει την παροχή ειδών πρώτης ανάγκης, σύμφωνα με τον αμερικανό υπουργό εξωτερικών, Μάικ Πομπέο.

Βενεζουέλα: Απελπισμένες γυναίκες πουλάνε τα μαλλιά τους για να ζήσουν

Aπαγόρευση εξόδου από τη Βενεζουέλα για τον Γκουαϊδό

«Ο λαός της Βενεζουέλας χρειάζεται απεγνωσμένα ανθρωπιστική βοήθεια, οι ΗΠΑ και άλλες χώρες προσπαθούν να βοηθήσουν, αλλά ο βενεζουελανός στρατός υπό τον Μαδούρο εμποδίζει τη βοήθεια που φτάνει με φορτηγά και πλοία», τόνισε με tweet του ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας.

«Αν θέλουν να βοηθήσουν, ας άρουν το μπλόκο και τις κυρώσεις», απάντησε ο αμφισβητούμενος πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο διαβεβαιώνοντας ότι δε θα επιτρέψει να «ταπεινωθεί» η Βενεζουέλα με «ένα σόου ανθρωπιστικής βοήθειας».

Nα στηρίξει τον Γκουαϊδό ζητά από τον στρατό η Ομάδα Της Λίμας

Πυρ και μανία ο Μαδούρο με την Ευρώπη μετά τη στήριξη στον Γκουαϊδό

Χθες, στο  Καράκας η Εθνοσυνέλευση, πρόεδρος της οποίας είναι ο Γκουαϊδό, ενέκρινε ένα στρατηγικό σχέδιο για τη διανομή τροφίμων και φαρμάκων από την Κολομβία και τη Βραζιλία. 


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top