Κροκόδειλοι και φίδια στους δρόμους της Αυστραλίας μετά τις πλημμύρες

Άνευ προηγουμένου η κατάσταση στην περιοχή

Σκηνές βγαλμένες από ταινία θρίλερ λαμβάνουν χώρα στο Townsville της Αυστραλίας, μετά τις άνευ προηγουμένου σφοδρές βροχοπτώσεις.

Ολόκληρες περιοχές έχουν μετατραπεί σε ποτάμια, με αποτέλεσμα κροκόδειλοι και φίδια να… «βολτάρουν» στα νερά και τις Αρχές να προειδοποιούν τους κατοίκους για πιθανές… επικίνδυνες συναντήσεις.

Μέχρι και κροκόδειλοι βγήκαν στους δρόμους της Αυστραλίας από τις πλημμύρες

«Οι κροκόδειλοι διασχίζουν τους δρόμους και όταν οι πλημμύρες υποχωρούν, μπορεί να εμφανιστούν σε ασυνήθιστα μέρη, όπως σε φράγματα που βρίσκονται σε φάρμες αλλά και σε νερόλακκους. Παρομοίως, τα φίδια είναι πολύ καλοί κολυμβητές, που μπορεί να εμφανιστούν ξαφνικά», προειδοποίησε η Υπουργός Περιβάλλοντος του Queensland, Leearne Enoch.

 

 

Οι κάτοικοι της περιοχής, ανέβασαν στο Twitter φωτογραφίες με κροκόδειλους να σεργιανίζουν στα πλημμυρισμένα νερά.

 

 

Λόγω των σφοδρών και άνευ προηγουμένου βροχοπτώσεων, πάνω από 1.100 κάτοικοι έχουν εκκενώσει τα σπίτια τους, με τις Αρχές να μιλούν για φαινόμενο που συμβαίνει μία φορά στα 100 χρόνια.

Μέχρι στιγμής, τουλάχιστον 20.000 σπίτια κινδυνεύουν να πλημμυρίσουν, με τα σωστικά συνεργεία να χρησιμοποιούν βάρκες και ελικόπτερα ώστε να φτάσουν στους ανθρώπους που καλούν για βοήθεια.

Το Βόρειο Queensland έχει τροπικό κλίμα και βρίσκεται συχνά αντιμέτωπο με μουσώνες που ξεκινούν τον Δεκέμβριο και τελειώνουν περίπου τον Απρίλιο. Ωστόσο φέτος, οι επιστήμονες μιλούν για εξαιρετικά σπάνιο φαινόμενο.

Ενδεικτικό της έντασής του, είναι πως η περιοχή Townsville δέχτηκε πάνω από ένα μέτρο βροχής την περασμένη εβδομάδα, δηλαδή 20 φορές πάνω από τον μέσο όρο του έτους.

Για να αποφύγουν τα χειρότερα, οι Αρχές αναγκάστηκαν να ανοίξουν τις πύλες του ποταμού Ross, ώστε να χαμηλώσουν τη στάθμη του νερού, απελευθερώνοντας περίπου 1900 κυβικά μέτρα νερού το δευτερόλεπτο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top