Μέχρι και κροκόδειλοι βγήκαν στους δρόμους της Αυστραλίας από τις πλημμύρες

Τμήματα του Κουίνσλαντ μοιάζουν σαν να τα χτύπησε κατακλυσμός!

Πλημμύρες πλήττουν πολλές περιοχές στο βορειοανατολικό τμήμα της Αυστραλίας, εξαιτίας των έντονων βροχοπτώσεων, σε σημείο που και κροκόδειλοι κυκλοφορούν στους δρόμους τα οποία έχουν μετατραπεί σε ποτάμια. Τμήματα της Πολιτείας Κουίνσλαντ μοιάζουν σαν να τα χτύπησε κατακλυσμός.

Οι κάτοικοι βρήκαν καταφύγιο στις οροφές των σπιτιών τους, με τον στρατό να συμβάλλει στη διάσωσή τους, χρησιμοποιώντας αμφίβια οχήματα  και φακούς στα χέρια.

Οι μουσώνες είναι συνήθεις τέτοιες περιόδους, αλλά οι βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών ήταν πολύ περισσότερες του μέσου όρου, ειδικά στην παραθαλάσσια πόλη Τάουνσβιλ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Townsville Bulletin» κροκόδειλοι εθεάθησαν σε πλημμυρισμένους δρόμους. Αυτού του είδους οι βροχές «δεν είναι κάτι που συμβαίνει κάθε 20 χρόνια, είναι κάτι που συμβαίνει κάθε 100 χρόνια», δήλωσε χαρακτηριστικά το Σάββατο η επικεφαλής της πολιτειακής κυβέρνησης της Κουίνσλαντ, η Αναστάζια Πάλασουκ.

Η μετεωρολογική υπηρεσία της Αυστραλίας προειδοποίησε για νέες βροχοπτώσεις, ανεμοστρόβιλους, και σφοδρούς ανέμους τις προσεχείς ημέρες. Περίπου 20.000 κατοικίες υπάρχει ενδεχόμενο να πλημμυρίσουν. Σχολεία και δικαστήρια δεν θα ανοίξουν σήμερα.

Οι μετεωρολόγοι ανέφεραν ότι μουσώνας που βρίσκεται πάνω από τη βόρεια Κουίνσλαντ, κινείται πολύ αργά αλλά η βροχόπτωση που θα φέρει, αναμένεται να φθάσει το επίπεδο που καταγράφεται συνήθως κατά τη διάρκεια ενός ολόκληρου έτους!
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top