Παραλύει το Δημόσιο στις ΗΠΑ – Απλήρωτοι 800.000 εργαζόμενοι

Η Γερουσία καταψήφισε δύο νομοσχέδια για τον τερματισμό του “shutdown”

Συνεχίζεται το “shutdown” της Αμερικανικής κυβέρνησης μετά και από την καταψήφιση δύο ξεχωριστών νομοσχεδίων που στόχευαν στον τερματισμό του, με αποτέλεσμα το αμερικανικό Δημόσιο να έχει παραλύσει και περίπου 800.000 εργαζόμενοι να παραμένουν απλήρωτοι. 

Το ένα νομοσχέδιο, το οποίο εισήγαγαν οι Ρεπουμπλικανοί, περιελάμβανε μέτρα για την προστασία ορισμένων μεταναστών και ενέκρινε τα 5,7 δισ. δολάρια που ζητά ο Ντόναλντ Τραμπ για την κατασκευή του τείχους στο Μεξικό. 

Οι Δημοκρατικοί το απέρριψαν, τονίζοντας ότι τα προστατευτικά αυτά μέτρα δεν ήταν αρκετά και ότι αρνούνται να χρηματοδοτήσουν το τείχος. Επιθυμούν πρώτα την επαναλειτουργία της κυβέρνησης και μετά την επανέναρξη των συνομιλιών.

Το νομοσχέδιο που κατέθεσαν οι Δημοκρατικοί αφορούσε την επαναλειτουργία των ομοσπονδιακών υπηρεσιών χωρίς την χρηματοδότηση του τείχους.

Οι ψηφοφορίες σε κάθε νομοσχέδιο ακολούθησαν κατά κύριο λόγο τις κομματικές γραμμές.

Η πρόταση του προέδρου συγκέντρωσε 50 ψήφους υπέρ και 47 κατά, ενώ η αντίπαλη προσφορά των Δημοκρατικών απορρίφθηκε με 52-44. Ένα νομοσχέδιο χρειάζεται 60 ψήφους για να προχωρήσει.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top