Η επίσημη ανακοίνωση της Λέστερ: «Ο κόσμος έχασε έναν σπουδαίο άνδρα»

Το ελικόπτερο του συνετρίβη κοντά στο γήπεδο το βράδυ του Σαββάτου

Από το βράδυ του Σαββάτου, όποτε και συνετρίβη το ελικόπτερο του δισεκατομμυριούχου και προέδρου της ποδοσφαιτικής ομάδας Λέστερ, επίσημες ανακοινώσεις δεν είχαν γίνει. Σήμερα, η ομάδα των "Αλεπούδων" εξέδωσε συλλυπητήρια ανακοίνωση για τον θάνατό του. Μεταξύ άλλων, αναφέρει ότι οι επιβαίνοντες ήταν πέντε και πως κανείς από αυτούς δεν επέζησε. 

Η ανακοίνωση της Λέστερ

«Με μεγάλη απογοήτευση και μαζεύοντας τα κομμάτια της καρδιάς μας επιβεβαιώνουμε ότι ο πρόεδρος της ομάδας, Βιτσάι Σριβανταναπράμπα, ήταν ανάμεσα σε αυτούς που έχασαν τις ζωές τους με τραγικό τρόπο το απόγευμα του Σαββάτου, όταν το ελικόπτερο που μετέφερε εκείνον και άλλους τέσσερις έπεσε ακριβώς έξω από το «King Power Stadium». Κανένας από τους πέντε επιβαίνοντες δεν επέζησε.

Οι σκέψεις όλων στο σύλλογο είναι στην οικογένεια του Βιτσάι Σριβανταναπράμπα και τις οικογένειες όλων όσων επέβαιναν στο ελικόπτερο σε αυτή την ανείπωτη τραγωδία. Στο πρόσωπο του Βιτσάι Σριβανταναπράμπα ο κόσμος έχασε έναν σπουδαίο άνδρα. Έναν άνθρωπο με καλοσύνη, γενναιοδωρία, η ζωή του οποίο καθορίστηκε από την αφοσίωσή του στην οικογένεια του και σε όσους καθοδηγούσε με μεγάλη επιτυχία. Η Λέστερ ήταν μία οικογένεια κάτω από την καθοδήγηση του. Είναι μία οικογένεια η οποία θα συνεχίσει το έργο του και θα διατηρήσει το το όραμα του για τον σύλλογο το οποίο είναι τώρα η κληρονομιά του.

Ένα βιβλίο για συλληπτήρια θα ανοίξει στο King Power Stadium την Τρίτη (30/10) για όσους φιλάθλους θέλουν να αποτείνουν φόρο τιμής και θα παραδοθεί στην οικογένεια του Βιτσάι Σριβανταναπράμπα. Όσοι δεν μπορούν να επισκεφτούν το King Power Stadium θα μπορούν να το κάνουν διαδικτυακά σε σχετική ενότητα της ιστοσελίδας της ομάδας».

Νεκρός ο Ταϊλανδός πρόεδρος της Λέστερ - Ήταν και η κόρη του στο ελικόπτερο

Συνετρίβη το ελικόπτερο του ιδιοκτήτη της Λέστερ

Συγκλονιστικές είναι οι εικόνες από το σημείο της συντριβής του ελικοπτέρου. 

Το χρονικό 

Το ελικόπτερο έπεσε στον χώρο του πάρκινγκ το βράδυ του Σαββάτου και αμέσως τυλίχθηκε στις φλόγες.  Είχαν περάσει λίγα λεπτά μετά το τέλος της αναμέτρησης ανάμεσα στη Λέστερ και την Γουέστ Χαμ (1-1), όταν οπαδοί της γηπεδούχου ομάδας αποχωρούσαν από το King Power Stadium και είδαν το πιο ανατριχιαστικό θέαμα. Το ελικόπτερο που ανήκει στον ιδιοκτήτη της Πρωταθλήτριας ομάδας του 2016, να συντρίβεται. 

Ποιος είναι ο Vichai Srivaddhanaprabha

Ο Vichai Srivaddhanaprabha είναι ένας 60χρονος Ταϊλανδός επιχειρηματίας που αγόρασε τη Λέστερ τον Αύγουστο του 2010 και έξι χρόνια αργότερα, υπό τις οδηγίες του Κλάουντιο Ρανιέρι, την οδήγησε στην κατάκτηση της Premier League.

Λέγεται πως στο συγκεκριμένο ελικόπτερο βρισκόταν τόσο ο Vichai Srivaddhanaprabha όσο και μέλη της οικογένειάς του, προς το παρόν όμως οι πληροφορίες είναι συγκεχυμένες.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top