«Σφαγή» σε ζωολογικό κήπο: Λιονταρίνα σκότωσε τον πατέρα των μικρών της

Σοκαρισμένοι οι υπάλληλοι από την αντίδρασή της

Λιονταρίνα

Συγκλονισμένοι είναι οι εργαζόμενοι σε ζωολογικό κήπο της Ιντιανάπολις των ΗΠΑ, όπου μια λιονταρίνα σκότωσε τον πατέρα των παιδιών της.

Η 12χρονη Ζούρι η οποία ζούσε με τον 10χρονο Νίακ στον ζωολογικό κήπο εδώ και 8 χρόνια, σκότωσε το αρσενικό λιοντάρι με τα δόντια της, προκαλώντας του ασφυξία.

Οι εργαζόμενοι που σοκαρίστηκαν από αυτή την εξέλιξη, κάνουν λόγο για μια «ακατανόητη επίθεση».

ΠΩΣ ΣΥΝΕΒΗ ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ

Τη Δευτέρα το προσωπικό ανησύχησε όταν άκουσε «έναν ασυνήθιστο αριθμό βρυχηθμών» από τον χώρο των λιονταριών και όταν έφτασαν εκεί είδαν τη Ζούρι να τσακώνεται με τον Νίακ. 

«Κρατούσε τον Νίακ από τον λαιμό. Οι φύλακες (…) προσπάθησαν να τους χωρίσουν, όμως συνέχισε να κρατά τον λαιμό του Νίακ μέχρι εκείνος που σταμάτησε να κουνιέται», εξήγησε ο Χάγκαν. 

Η νεκροψία έδειξε ότι το αρσενικό λιοντάρι πέθανε από ασφυξία. 

Ένα από τα τριών ετών μωρά τους, η Σουκάρι, βρισκόταν έξω από τη φωλιά την ώρα του συμβάντος, ενώ τα δύο αρσενικά κρατούνται σε διαφορετικό μέρος. 

Οι φύλακες δεν είχαν παρατηρήσει ποτέ επιθετική συμπεριφορά μεταξύ τους, επεσήμανε ο ζωολογικός κήπος σε ανακοίνωση που εξέδωσε την Παρασκευή. 

Σε ανάρτησή του στο Facebook ο ζωολογικός κήπος ανέφερε ότι θα διεξαχθεί «ενδελεχής έρευνα» για να κατανοήσουν τι συνέβη. «Ο Νίακ ήταν ένα καταπληκτικό λιοντάρι και θα μας λείψει πολύ», πρόσθεσε.

Ο θάνατος του λιονταριού συγκλόνισε τους εργαζόμενους και τα αίτιά της ίσως να μην γίνουν ποτέ γνωστά, πρόσθεσε ο διευθυντής του ζωολογικού κήπου Ντέιβιντ Χάγκαν. 

«Αποκτούν στενούς δεσμούς με τα ζώα, οπότε οποιαδήποτε απώλεια μας επηρεάζει πολύ. Για πολλούς από εμάς είναι σαν μέλη της οικογένειάς μας», εξήγησε σε συνέντευξή του. 


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top