Ο πλανήτης "βιώνει" πρωτόγνωρα καιρικά φαινόμενα

Κυκλώνες σαρώνουν ΗΠΑ και Πορτογαλία - Ασυνήθιστη ζέστη σε Γαλλία και Ρωσία

Ο κυκλώνας Λέσλι, ο χειρότερος από το 1942 όπως λένε οι μετεωρολόγοι, χτυπά τις ακτές της Ιβηρικής Χερσονήσου. Η αρχή έγινε από την Πορτογαλία. Καταιγίδες έχουμε και στη Βρετανία, ενώ στη Γαλλία και στη Ρωσία επικρατεί ασυνήθιστη ζέστη.

Ο κυκλώνας Λέσλι έριξε εκατοντάδες δένδρα και ηλεκτρικά καλώδια. Τριακόσιες χιλιάδες σπίτια έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρισμό στις ακτές της Πορτογαλίας. Οι άνεμοι έφθασαν και τα 100 χιλιόμετρα.

Αν και υποβαθμίστηκε ο κυκλώνας σε τροπική καταιγίδα οι Αρχές προειδοποίησαν τους κατοίκους να παραμείνουν σπίτια τους. Δεν υπάρχουν πληροφορίες για θανάτους ή τραυματισμούς. Η καταιγίδα κινείται ταχέως προς την Ισπανία.

ΒΡΕΤΑΝΙΑ

Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την καταιγίδα “Καλούμ” στη Βρετανία, η οποία σάρωσε παράκτιες περιοχές της Ιρλανδίας και της Ουαλίας. «Η Νότια Ουαλία πραγματικά επλήγη πολύ άσχημα» σημείωσε δημοσιογράφος. Οι άνεμοι ήταν ισχυρότατοι και δημιουργήθηκαν πολλά προβλήματα.

Μέχρι και αεροπλάνο που μετέφερε επιβάτες στα σπίτια τους, αναγκάστηκε να ματαιώσει την προσγείωση λόγω των ισχυρών ανέμων. Οι βροχοπτώσεις συνεχίζονται και πολλές περιοχές έχουν πλημμυρίσει.

ΖΕΣΤΗ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ

Την ίδια ώρα ο υδράργυρος στη Γαλλία έφθασε στους 27,2 βαθμούς. Το γεγονός αυτό οδήγησε χιλιάδες ανθρώπους από το Μπορντό, τη Λιόν και το Παρίσι να βγουν στους δρόμους να διαδηλώσουν για το κλίμα. Οι θερμοκρασίες αυτές είναι ασυνήθιστες για τη χώρα.

ΡΩΣΙΑ

Και η Μόσχα γνωρίζει πρωτόγνωρη ζέστη.  Εκατοντάδες Μοσχοβίτες βρήκαν την ευκαιρία για βόλτες στα πάρκα της ρωσικής πρωτεύουσας.

ΗΠΑ

Στη Φλόριντα τα σωστικά συνεργεία μετά από έρευνες ημερών βρήκαν ανθρώπους που θεωρούνταν αγνοούμενοι ζωντανούς. Πολλούς τους μετέφεραν με ελικόπτερα. Μέχρι τώρα, 18 άτομα έχασαν τη ζωή τους από τον κυκλώνα «Μάικλ». Η καταστροφή είναι μεγάλη στη Φλόριντα και ο αριθμός των νεκρών αυξάνει.

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top