Συνετρίβη αεροσκάφος στο Μεξικό και σώθηκαν όλοι!

Tραυματίστηκαν περίπου οι 85 από τους 101 επιβαίνοντες

Από τις σπάνιες περιπτώσεις που συντριβή αεροσκάφους… συνοδεύεται από την ευχάριστη είδηση ότι δεν υπάρχουν θύματα, είναι αυτή στο Μεξικό. Αεροπλάνο της εταιρίας Aeromexico που ξεκίνησε από την πόλη Ντουράνγκο, με προορισμό την Πόλη του Μεξικού συνετρίβη λίγο μετά την απογείωσή του μέσα σε χωράφι. Οι 101 επιβαίνοντες σώθηκαν από θαύμα! Ωστόσο, αρκετοί τραυματίστηκαν. 

Ειδικότερα, το αεροσκάφος, ένα Embraer 190, έκανε αναγκαστική προσγείωση αμέσως μετά την απογείωσή του γύρω στις 16:00 (τοπική ώρα· μεσάνυχτα ώρα Ελλάδας), με «97 επιβάτες και τέσσερα μέλη πληρώματος» στην καμπίνα των επιβατών, ανέφερε ο μεξικανός υπουργός Μεταφορών Χεράρδο Ρουίς Εσπάρσα.

«Κανένας δεν έχασε τη ζωή του στο ατύχημα της πτήσης AM2431», διαβεβαίωσε από την πλευρά του ο κυβερνήτης της Πολιτείας Ντουράνγκο, ο Χοσέ Αϊσπούρο.

Κατά τον πρώτο απολογισμό, «υπάρχουν περίπου 85 τραυματίες», είπε ένας εκπρόσωπος της πολιτειακής Πολιτικής Προστασίας, ο Αλεχάντρο Καρδόσα. Ορισμένοι έχουν υποστεί «σοβαρές κακώσεις», πάντως οι περισσότεροι τραυματισμοί είναι «επιπόλαιοι», διευκρίνισε.

Ωστόσο το πολιτειακό υπουργείο Υγείας ανέφερε ότι δύο από τους τραυματίες βρίσκονται σε «κρίσιμη» κατάσταση. Σαράντα επτά άνθρωποι εισήχθησαν σε νοσοκομεία, σύμφωνα με τις αρχές, ενώ οι υπόλοιποι μπόρεσαν να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Το αεροσκάφος χτυπήθηκε από χαλάζι και ισχυρό μετωπικό άνεμο καθώς απογειωνόταν και οι χειριστές του αποφάσισαν να κάνουν αναγκαστική προσγείωση.

«Εκδηλώθηκε φωτιά μετά την αναγκαστική προσγείωση που έκαναν οι πιλότοι, αλλά ευτυχώς δεν υπάρχουν άνθρωποι με εγκαύματα» που να είναι σοβαρά, είπε ο Καρδόσα.

Σύμφωνα με επιβάτες, η ορατότητα ήταν πολύ κακή ήδη από πριν από την απογείωση.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top