Ταϊλάνδη: Χολιγουντιανοί παραγωγοί ετοιμάζουν ταινία για τα 12 παιδιά

Ήδη έχουν καταφτάσει στο σημείο της διάσωσης

Η περιπέτεια των 12 μαθητών και του προπονητή τους στην Ταϊλάνδη, που είχαν εγκλωβιστεί εδώ και 14 μέρες στο πλημμυρισμένο σπήλαιο Ταμ Λουάνγκ, έλαβε επιτέλους τέλος. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δάκρυα χαράς: Απεγκλωβίστηκαν όλα τα παιδιά στην Ταϊλάνδη

Η ιστορία τους έχει προκαλέσει παγκόσμιο ενδιαφέρον και είναι ιδιαιτέρως ελκυστική για τους Χολιγουντιανούς παραγωγούς. Σύμφωνα με πληροφορίες, ορισμένοι βρίσκονται ήδη στην περιοχή για να  ξεκινήσουν την προετοιμασία της ταινίας που θα αποτυπώσει στη μεγάλη οθόνη την περιπέτειά τους. 

Τις επόμενες μέρες αναμένεται να φτάσουν στο σημείο και σεναριογράφοι  ώστε να μιλήσουν με ορισμένους από τους δύτες που συμμετέχουν στην επιχείρηση διάσωσης, με συγγενείς των μαθητών και του προπονητή, αλλά και με τους ίδιους τους μαθητές. 

Όταν τους ρώτησαν εάν θεωρούν πως οι κινήσεις τους είναι βιαστικές, είπαν: «Θα έρθουν και άλλες εταιρίες παραγωγής, έτσι έπρεπε να είμαστε γρήγοροι».

Το χρονικό της εξαφάνισης 

Τα 12 αγορια ηλικίας 11-16 ετών ήταν μέλη ομάδας ποδοσφαίρου της περιοχής. Μετά το τέλος της προπόνησής τους, στις 23 Ιουνίου, είχαν πάει μαζί με τον 25χρονο προπονητή τους να εξερευνήσουν το σύμπλεγμα των σπηλιών Θαμ Λουάνγκ, στην επαρχία Τσιάνγκ Ράι, στην Ταϊλάνδη. 

Από τότε χάθηκαν τα ίχνη τους. Η μητέρα ενός παιδιού ανέφερε στην αστυνομία ότι ο γιος της δεν επέστρεψε από την προπόνηση και αμέσως ξεκίνησαν οι έρευνες.

Όλο αυτό το διάστημα τα συνεργεία διάσωσης κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες να σώσουν τα παιδιά και τον προπονητή.
Το περίπλοκο συγκρότημα σπηλαίων εκτείνεται σε μια απόσταση πολλών χιλιομέτρων και έχει πλατιά κοιλώματα, αλλά  στενά μονοπάτια με βράχους που δυσκολεύουν την ανάβαση. 

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη επιχείρηση διάσωσης που έχει γίνει ποτέ στη χώρα και στην οποία έλαβαν μέρος εκατοντάδες διασώστες ανάμεσά τους Αμερικανοί στρατιώτες και Βρετανοί δύτες.

Στρατιωτικά ελικόπτερα, υποβρύχια οχήματα με τηλεχειρισμό και δύο drones με ανιχνευτές θερμότητας είχαν επιστρατευτεί για τη διάσωσή τους.  
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top