Δάκρυα χαράς: Απεγκλωβίστηκαν όλα τα παιδιά στην Ταϊλάνδη

Τελευταίος βγήκε ο προπονητής - Βίντεο ντοκουμέντο μέσα από το σπήλαιο

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η επιχείρηση διάσωσης των 12 αγοριών και του προπονητής τους που είχαν εγκλωβιστεί εδώ και 14 μέρες στο πλημμυρισμένο σπήλαιο Ταμ Λουάνγκ στην Ταϊλάνδη.

Λίγο μετά τις δύο το μεσημέρι, απεγκλωβίστηκαν από τη σπηλιά το τελευταίο παιδί μαζί με τον προπονητή του, με τον πλανήτη να παρακολουθεί συγκινημένος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Έτσι απεγκλωβίζουν τα παιδιά από το σπήλαιο

Ο Elon Musk στην Ταϊλάνδη - Πρόσφερε υποβρύχιο για τη διάσωση των παιδιών

Στην Ταϊλάνδη πήγε ο επικεφαλής των εταιρειών SpaceX και Tesla, Elon Musk, ώστε να παράσχει τη βοήθειά του για τον απεγκλωβισμό των τεσσάρων παιδιών και του προπονητή που παραμένουν εγκλωβισμένοι στο σπήλαιο Ταμ Λουάνγκ. 

Ο ίδιος κατασκεύασε ένα μίνι υποβρύχιο, το οποίο όπως είπε θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί στην επιχείρηση διάσωσης. 

Elon Musk

(O Elon Musk)

Το υποβρύχιο έχει τη μορφή ενός σωλήνα και κατασκευάστηκε από ένα κομμάτι πυραύλου Falcon που αποκολλήθηκε της εταιρείας SpaceX.

Η διάμετρός του είναι αρκετά μικρή, ώστε να μπορεί να περνά ακόμη και από τα πιο στενά σημεία των σπηλαίων, όμως είναι αρκετά μεγάλη για να μπει μέσα ένα παιδί με τα χέρια διπλωμένα στον κορμό του. 

Η συσκευή έχει υποβληθεί σε τεστ στις ΗΠΑ σε μια πισίνα και ο Elon Musk ανήρτησε σχετικό βίντεο στο Twitter του το Σαββατοκύριακο. 

Το μίνι υποβρύχιο είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε να μπορούν να το τραβούν μέσα στο νερό δύτες και το πλεονέκτημα είναι ότι ο άνθρωπος που βρίσκεται μέσα δε χρειάζεται να κολυμπά ή να ξέρει να χρησιμοποιεί φιάλες οξυγόνου.

Ο Musk ονόμασε το υποβρύχιο «Αγριογούρουνο», από το όνομα της ποδοσφαιρικής ομάδας στην  οποία ανήκουν τα παιδιά και το πρόσφερε στις αρχές της Ταϊλάνδης, να το χρησιμοποιήσουν αν το κρίνουν απαραίτητο. 

Ο ίδιος μάλιστα μπήκε μέσα στο σπήλαιο και ανέβασε στο Instagram βίντεο από το εσωτερικό της πλημμυρισμένης σπηλιάς μαζί με τους διασώστες. 

Βίντεο ντοκουμέντο μέσα από το σπήλαιο - Ασύλληπτες εικόνες από τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν οι διασώστες

Ένα συγκλονιστικό βίντεο μέσα από το σπήλαιο όπου είχαν εγκλωβιστεί τα 12 αγόρια και ο προπονητής τους ήρθε στη δημοσιότητα. Οι εικόνες είναι συγκλονιστικές και αποτυπώνουν τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν οι διασώστες. 

Οι μυτεροί βράχοι ίσα που επιτρέπουν να περάσει ανθρώπινο σώμα, τα περάσματα είναι εξαιρετικά στενά και παντού υπάρχουν λασπόνερα.

Τέλος καλό… όλα καλά σήμερα με τον απεγκλωβισμό όλων. Η διάσωσή τους συγκίνησε όλο τον πλανήτη…
 

 


 

 

Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του STAR με την πόπη Τσαπανίδου

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top