Έτσι απεγκλωβίζουν τα παιδιά από το σπήλαιο

Σε εξέλιξη η τρίτη επιχείρηση διάσωσης

Η τρίτη φάση της επιχείρησης απεγκλωβισμού των υπόλοιπων τεσσάρων αγοριών και του προπονητή τους από το σπήλαιο Ταμ Λουάνγκ στην Ταϊλάνδη ξεκίνησε νωρίς το πρωί της Τρίτης, ώρα Ελλάδος. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ταϊλάνδη: Όλα εξαρτώνται από τον «Θεό της βροχής» - 8 αγόρια έχουν διασωθεί

Oκτώ παιδιά εκτός σπηλιάς στην Ταϊλάνδη

Τα σωστικά συνεργεία δίνουν μάχη με το χρόνο και τα στοιχεία της φύσης και προσπαθούν να επιταχύνουν για να βγάλουν εγκαίρως των εγκλωβισμένους πριν δημιουργηθούν ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα από τις βροχές. Οι κινήσεις είναι προσεκτικές και μελετημένες, όπως φαίνεται και στο βίντεο, στο οποίο περιγράφεται το σχέδιο διάσωσης. 

«Έχουμε δύο εμπόδια: το νερό και τον χρόνο. Κάνουμε αγώνα από την πρώτη στιγμή εναντίον αυτών των δύο. Πρέπει να κάνουμε όλα όσα μπορούμε, ακόμη και αν είναι δύσκολο να τα βάλουμε με τα στοιχεία της φύσης», τόνισε ο επικεφαλής των επιχειρήσεων διάσωσης Ναρονγκσάκ Οσοτανακόρν.

Οχτώ παιδιά έχουν διασωθεί μέχρι στιγμής, αλλά απομένουν άλλα πέντε άτομα, ώστε η διάσωση να στεφθεί από απόλυτη επιτυχία. 

Τα παιδιά που διασώθηκαν από το σπήλαιο νοσηλεύονται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο νοσοκομείο της Τσιάνγκ Ράι και σύμφωνα με τους γιατρούς είναι καλά στην υγεία τους, χωρίς πυρετό και σε πλήρη διαύγεια. 

Μάλιστα οι γιατροί του νοσοκομείου δήλωσαν ότι τα πρώτα τέσσερα παιδιά που απεγκλωβίστηκαν από το σπήλαιο συνάντησαν τους γονείς τους και πιθανόν το ίδιο να συμβεί και με τα επόμενα τέσσερα σήμερα. 

Πάντως η συνάντηση έγινε από απόσταση, με ένα τζάμι να χωρίζει τους γονείς από τα παιδιά, ώστε να μην υπάρξει οποιοσδήποτε κίνδυνος για την εύθραυστη υγεία των παιδιών. 

Τα παιδιά που έχουν διασωθεί είναι ηλικίας 12 – 16 ετών, ενώ μέσα στο σπήλαιο παραμένει εγκλωβισμένο το νεαρότερο μέλος της ομάδας, ο 11χρονος Chanin Wiboonrungueng. 

Σύμφωνα με πληροφορίες τα τέσσερα πρώτα παιδιά ζήτησαν και έφαγαν το πρωί της Τρίτης ψωμί και σοκολάτα, ενώ στα δωμάτια όπου νοσηλεύονται υπάρχουν τηλεοράσεις, οι οποίες όμως ακόμα δεν παίζουν για να μην επηρεαστεί η διανοητική κατάσταση των παιδιών. 

Επίσης, τα οχτώ αγόρια φορούν προληπτικά γυαλιά ηλίου, καθώς βρίσκονταν πολλές μέρες κάτω από τη γη. 

Όσον αφορά στην τρίτη φάση της επιχείρησης που ξεκίνησε σήμερα δεν είναι ακόμα γνωστό αν τα τέσσερα εναπομείναντα αγόρια και ο προπονητής τους θα διασωθούν όλοι μαζί. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό των υπεύθυνων κάθε φορά πρέπει να διασώζονται τέσσερα άτομα, επομένως αν ληφθεί η απόφαση να απεγκλωβιστεί σήμερα και ο προπονητής θα πρέπει να αλλάξει εντελώς το σχέδιο διάσωσης. 

Αξιωματούχος δήλωσε ότι ενδεχομένως να χρειαστούν περισσότερες από 20 ώρες για να σχεδιάσουν εκ νέου την επιχείρηση και να ανεφοδιάσουν τις μπουκάλες οξυγόνου. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top