Βυθίστηκε τουριστικό σκάφος στην Ταϊλάνδη: Ένας νεκρός και 53 αγνοούμενοι

Το πλοίο επέστρεφε από το Πουκέτ όταν έπεσε σε καταιγίδα

Τουριστικό σκάφος που μετέφερε 90 ανθρώπους βυθίστηκε έπειτα από σφοδρή κακοκαιρία στην Ταϊλάνδη, με αποτέλεσμα ένας άνδρας να πνιγεί και 53 άτομα να αγνοούνται.

Η τραγωδία συνέβη στα ανοιχτά του νησιού Πουκέτ. Το σκάφος Phoenix που μετέφερε στην πλειονότητά τους Κινέζους τουρίστες, βυθίστηκε λόγω της θαλασσοταραχής στην περιοχή αυτή.

Ταϊλάνδη βύθιση πλοίου

Το σκάφος επέστρεφε στο Πουκέτ από το Κο Ράτσα, όταν έπεσε σε καταιγίδα, σύμφωνα με τον καπετάνιο του, τον Σομτζίνγκ Μπουντάμ. 

Μιλώντας σε τηλεοπτικό κανάλι, ο Μπουντάμ είπε ότι ένα κύμα ύψους πέντε μέτρων χτύπησε το πλοίο του, το οποίο πήρε κλίση. Ο ίδιος είπε στους επιβάτες να φορέσουν σωσίβια και να ρίξουν στο νερό τις πλαστικές, φουσκωτές βάρκες διάσωσης.

Ταϊλάνδη βύθιση πλοίου

«Τους έστειλα κάποιον για να τους βοηθήσει να φορέσουν τα σωσίβια γιλέκα... ήταν όλοι τους Κινέζοι τουρίστες, εκτός από δύο φαγκάνγκ», είπε, χρησιμοποιώντας μια ταϊλανδέζικη λέξη για τους «Δυτικούς».

Οι επιχειρήσεις διάσωσης διακόπηκαν για τη νύχτα και θα συνεχιστούν το πρωί.

Ταϊλάνδη βύθιση πλοίου

Το Πουκέτ προσελκύει κάθε χρόνο πολλούς ξένους επισκέπτες, κυρίως Δυτικούς και Κινέζους. Μόνο φέτος αναμένονται στην Ταϊλάνδη 35 εκατομμύρια τουρίστες.

Σύμφωνα με τον κυβερνήτη, οι τοπικές αρχές είχαν εκδώσει προειδοποίηση για θύελλα σήμερα. Η αστυνομία και το λιμενικό χρειάστηκε να βοηθήσουν άλλα δέκα σκάφη αναψυχής που αντιμετωπίσαν δυσκολίες λόγω της κακοκαιρίας.


 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top