Η ετήσια μάχη κρασιού στη Ριόχα της Ισπανίας

Οι συμμετέχοντες λούζουν ο ένας τον άλλο με άφθονο κόκκινο κρασί

Οι κάτοικοι της περιοχής Χάρο στην Ριόχα της Ισπανίας όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος έλαβαν μέρος σε ένα ιδιαίτερα ασυνήθιστο γεγονός, που περιλαμβάνει "μάχες σώμα με σώμα" και μπόλικα λίτρα κόκκινου κρασιού.

Η Ριόγια φημίζεται για το ποιοτικό και γευστικό κόκκινο κρασί της  και στα πλαίσια προώθησης του τοπικού προϊόντος οργανώνεται  αυτή η φιέστα με εκατοντάδες συμμετέχοντες.

Ο «πόλεμος» του κρασιού ξεκινά μετά το τέλος της λειτουργίας για τον τοπικό πολιούχο Άγιο Ευτύχιο ( Saint Felices) και οι συμμετέχοντες εκτοξεύουν λίτρα και λίτρα κόκκινου κρασιού ο ένας απέναντι στον άλλο, για να τιμήσουν τον Άγιο και για να γελάσουν με την καρδιά τους. Η διοργάνωση αυτή έχει πάρει τέτοιες διαστάσεις ώστε άνθρωποι από πολλά μέρη του κόσμου έρχονται στην Ισπανία  και στην Ριόγια για να γιορτάσουν μαζί με τους ντόπιους και φυσικά για να γευτούν το υπέροχο κρασί.   

Η Naiara Hernaez, 24 ετών από τον Haro, λέει ότι η γιορτή είναι «Μια μέρα πολλών πάρτι και πολλή ευτυχία και μια μικρή ημέρα ύπνου, γιατί κατά τη διάρκεια της νύχτας δεν έχουμε κοιμηθεί πολύ και ήρθαμε εδώ χωρίς ύπνο».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top