Ρωσικές μυστικές υπηρεσίες απέτρεψαν τρομοκρατικό χτύπημα

Εξουδετερώθηκαν 26 τρομοκράτες και έγιναν 20 συλλήψεις

Ρωσικές μυστικές υπηρεσίες απέτρεψαν τρομοκρατικό χτύπημα

Ρώσοι μυστικοί πράκτορες συνέλαβαν ομάδα ατόμων, που ετοίμαζε τρομοκρατική επίθεση κατά την διάρκεια της εκδήλωσης "Αθάνατη Στρατιά" κατά τις εκδηλώσεις για την ημέρα νίκης κατά του ναζισμού,ανέφερε σε αποκλειστική συνέντευξη στο πρακτορείο TASS, o Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Όλεγκ Σιρομολότοφ.

"Συνελήφθηκαν ταυτόχρονα μερικές ομάδες, οι οποίες θα πυροδοτούσαν εκρήξεις κατά την διάρκεια της εκδήλωσης "Αθάνατη Στρατιά" στην Μόσχα, ενώ είχαν ετοιμάσει τον ανάλογο οπλισμό" επεσήμανε ο Ρώσος υφυπουργός , προσθέτοντας ότι "τα άτομα αυτά έφθασαν στην Μόσχα από την Σιβηρία και συγκεκριμένα από την περιοχή Νόβι Ούρεγκον".

Ο Όλεγκ Σιρομολότοφ δήλωσε ακόμη ότι πραγματοποιήθηκαν έρευνες σε 17 σπίτια και συνελήφθησαν 20 άτομα", ενώ "στο διάστημα από 21 έως 24 Απριλίου εξοντώθηκαν 26 τρομοκράτες".

Ο Σιρομολότοφ ανέφερε ότι το 2017 οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες είχαν συλλάβει μια ομάδα ατόμων στην Αγία Πετρούπολη, η οποία επίσης σχεδίαζε να πραγματοποιήσει τρομοκρατική επίθεση κατά την διάρκεια της εκδήλωσης Αθάνατη Στρατιά. "Όταν αρχίσαμε να ερευνάμε τις πηγές χρηματοδότησης, διαπιστώσαμε ότι βρίσκονται στην Τουρκία και στη συνέχεια εντοπίσαμε την ομάδα εφεδρείας στην Σιβηρία" δήλωσε ο Σιρομολότοφ.

Η "Αθάνατη Στρατιά" είναι μια εκδήλωση που πραγματοποιείται στην Ρωσία, στις 9 Μαΐου, που εορτάζεται η Ημέρα της Νίκης κατά του χιτλερικού φασισμού. Κατά τη διάρκεια της Ρώσοι πολίτες παρελαύνουν κρατώντας τις φωτογραφίες συγγενών τους που πολέμησαν στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top