Καμπούλ: Βομβιστές σπέρνουν τον θάνατο - Νεκροί 5 δημοσιογράφοι

Η πρώτη επίθεση έγινε από καμικάζι που επέβαινε σε μοτοσυκλέτα και η δεύτερη από μεταμφιεσμένο σε εικονολήπτη

Τουλάχιστον 21 νεκροί –ανάμεσά τους 5 δημοσιογράφοι- είναι ο τραγικός απολογισμός από τη διπλή βομβιστική επίθεση στην Καμπούλ τη Δευτέρα. Το Γαλλικό Πρακτορείο μετέδωσε ότι νεκρός είναι και ο δικός τους φωτορεπόρτερ Shah Marai.

Η πρώτη έκρηξη έγινε γύρω στις 8 π.μ. (τοπική ώρα) κοντά στα κτίρια όπου στεγάζονται η αμερικανική πρεσβεία και το Αφγανικό κοινοβούλιο. Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι πέντε τραυματίστηκαν από βομβιστή-καμικάζι που επέβαινε σε μοτοσικλέτα στην Καμπούλ.

«Ένας καμικάζι που κυκλοφορούσε με μοτοσικλέτα ανατινάχθηκε μπροστά σε (χώρο όπου γινόταν) μάθημα αγγλικών στον τομέα Σας Νταράκ. Έχουμε καταμετρήσει τέσσερις νεκρούς και πέντε τραυματίες, όλους πολίτες», είπε νωρίτερα ο Νατζίμπ Ντανίς, εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών του Αφγανιστάν στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Μια δεύτερη έκρηξη σημειώθηκε λίγη ώρα μετά, η οποία φαίνεται πως είχε στόχο ομάδα δημοσιογράφων που είχε σπεύσει στο σημείο. Ο βομβιστής είχε μεταμφιεστεί σε εικονολήπτη δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας της Καμπούλ στο CNN.

Πέντε δημοσιογράφοι από διάφορα μέσα ενημέρωσης πέθαναν στην επίθεση, σύμφωνα με τον διευθυντή της Επιτροπής Ασφαλείας των δημοσιογράφων του Αφγανιστάν.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top