Τουρκία: Καταδικάστηκαν 15 δημοσιογράφοι για τρομοκρατία

Ημέρα ντροπής για τη δικαιοσύνη”, γράφει η εφημερίδα Τζουμχουριέτ

Τουρκική Τζουμχουριέτ: "Ημέρα ντροπής για τη δικαιοσύνη"

Ποινές φυλάκισης σε 15 κατηγορουμένους, -ανάμεσά τους και οι δημοσιογράφοι Μουράτ Σαμπουτζου και Αχμέτ Σικ-, στη δίκη της εφημερίδας Τζουμχουριέτ αποφάσισε χθες βράδυ τουρκικό δικαστήριο με την κατηγορία παροχής βοήθειας σε "τρομοκρατικές οργανώσεις". Η Τζουμχουριέτ στο σημερινό της πρωτοσέλιδο τίτλο γράφει “Ημέρα ντροπής για τη δικαιοσύνη”.

Στη δίκη των 20 κατηγορουμένων καταδικάστηκαν ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Τζουμχουριέτ, Ακίν Αταλάι, σε 7 χρόνια φυλάκιση. Ωστόσο, αποφυλακίστηκε με περιοριστικούς όρους μέχρι τη διεξαγωγή της έφεσης. Ο Αχμέτ Σικ καταδικάστηκε σε 7 χρόνια φυλάκιση, ο δημοσιογράφους Μουράτ Σαμπουτζού 7 χρόνια, ο δημοσιογράφος Χικμέτ Τσεντίνκαγια σε έξι χρόνια. Ο δημοσιογράφος Καντρί Γκιουρσέλ καταδικάστηκε σε δύο χρόνια φυλάκιση. 

Το δικαστήριο αθώωσε τρεις, ενώ για τον Τούρκο δημοσιογράφο Τζαν Ντουντάρ ο οποίος βρίσκεται στη Γερμανία και τον δημοσιογράφο Ιλχάν Τανίρ αποφασίστηκε να διαχωριστεί η υπόθεσή τους και να δικαστούν ξεχωριστά. 

Ο Αχμέτ Σικ με τουίτ του σχολίασε ότι “οι δικτατορίες δεν κατάφεραν να κερδίσουν ποτέ στην ιστορία, εμείς θα κερδίσουμε”. Ο Μουράτ Σαμπουτζού δήλωσε πως η καταδίκη δε φοβίζει ούτε τον ίδιο ούτε τους συναδέλφους του στην Τζουμχουριέτ.

“Αν χρειαστεί θα ξαναμπούμε φυλακή, εμείς θα συνεχίσουμε να κάνουμε δημοσιογραφία με θάρρος. Να μην έχουν την παραμικρή ανησυχία οι αναγνώστες της Τζουμχουριέτ, δεν φοβόμαστε καθόλου”, ανέφερε.

Άννα Ανδρέου, Κωνσταντινούπολη

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top