Το πιο ακριβοπληρωμένο διαζύγιο της Βρετανίας – Το γιοτ του Abramovich «μήλον της έριδος»

«Μάχη» μεταξύ Ρώσου ολιγάρχη και φίλου του Πούτιν με την πρώην σύζυγό του για τη «Luna»

Η μεγαλύτερη υπόθεση διαζυγίου στη Βρετανία είναι αυτή του Ρώσου δισεκατομμυριούχου Farkhad Akhmedov  και της πρώην συζύγου του, Tatyana Akhmedova.

Ο 61χρονος Ρώσος ολιγάρχης και στενός φίλος του Βλαντιμίρ Πούτιν, θα αναγκαστεί βάσει δικαστικής απόφασης να δώσει στη 41χρονη Tatyana το υπερπολυτελές του σκάφος αξίας… 209.367.555 ευρώ.

Πρόκειται για το γιοτ «Luna» το οποίο ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος είχε αγοράσει από τον μεγιστάνα Roman Abramovich.

Το δικαστήριο έκρινε πως ο Farkhad Akhmedov  προσπάθησε με δόλιο τρόπο να της το «κρύψει» κατά τη διεκδίκηση της περιουσίας.

Ο 61χρονος μάλιστα κατέστρωσε ολόκληρο σχέδιο ώστε το υπερπολυτελές σκάφος να μην καταλήξει στα χέρια της, «κρύβοντάς» το πίσω από δαιδαλώδεις offshore εταιρίες.

Ωστόσο ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον. Πλέον, με βαριά καρδιά ο 61χρονος «κολλητός» του Πούτιν θα αναγκαστεί να παραδώσει την πολυαγαπημένη του «Luna».

Το πρώην γιοτ του Abramovich, διαθέτεθ 10 VIP καμπίνες καλεσμένων, εξωτερική πισίνα 20 μέτρων, 9 καταστρώματα, 8 μικρές τέντες, μίνι υποβρύχιο και 50 άτομα πλήρωμα.

Επίσης είναι το 23ο μεγαλύτερο γιοτ του κόσμου και διαθέτει 2 ελικοδρόμια, spa και γυμναστήριο.

Αυτή θα είναι η «πληρωμή διαζυγίου» της Tatyana Akhmedova, η οποία πριν το σκάφος διεκδικούσε το 41%(!) της περιουσίας του 61χρονου επιχειρηματία.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top