«Δικό μου λάθος, συγγνώμη»: Η απολογία του Μαρκ Ζάκερμπεργκ στο Κογκρέσο για το σκάνδαλο «Cambridge Analytica»

Στο στόχαστρο ο CEO του Facebook για τη διαρροή των προσωπικών δεδομένων εκατομμυρίων χρηστών

Τα λάθη του παραδέχτηκε και ενώπιον του Κογκρέσου ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Facebook μετά το σκάνδαλο «Cambridge Analytica» που προκάλεσε παγκόσμιο σάλο (διαβάστε εδώ αναλυτικά τι έχει συμβεί).

Ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ, βρέθηκε ενώπιον των αμερικανών βουλευτών προκειμένου να απολογηθεί για τη διαρροή των προσωπικών δεδομένων εκατομμυρίων χρηστών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Σκάνδαλο μεγατόνων με το Facebook: Στο μάτι του κυκλώνα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων 50 εκατομμυρίων χρηστών

Οι ακροάσεις αυτές άρχισαν σήμερα και αναμάνεται να συνεχιστούν αύριο. Σκοπός αυτών είναι να καθοριστεί πώς τα δεδομένα δεκάδων εκατομμυρίων χρηστών του Facebook κατέληξαν στα χέρια της Cambridge Analytica.

«ΜΕΑ CULPA»

 

Κατά την «απολογία» του, ο ιδρυτής του Facebook ζήτησε προσωπικά και επίσημα συγγνώμη στο Κογκρέσο για τα λάθη στην προστασία των προσωπικών δεδομένων των  χρηστών του ιστοτόπου κοινωνικής δικτύωσης και για την πολιτική χειραγώγηση.

«Είναι δικό μου λάθος» ήταν τα πρώτα του λόγια, για να προσθέσει στη συνέχεια πως:

«Εγώ ξεκίνησα το Facebook, εγώ το διοικώ και εγώ είμαι υπεύθυνος για όλα όσα συμβαίνουν».

«Είναι προφανές σήμερα ότι δεν έχουμε κάνει αρκετά για να αποτρέψουμε αυτά τα εργαλεία να χρησιμοποιούνται λανθασμένα (…)Αυτό το σχόλιο αφορά στα fake news, τις ξένες παρεμβολές στις αμερικανικές εκλογές, τα λόγια μίσους αλλά και για τα προσωπικά δεδομένα (…) Δε λάβαμε ένα μεγάλο μέρος των ευθυνών μας και αυτό ήταν ένα μεγάλο λάθος. Ήταν λάθος μου και λυπάμαι», είπε μεταξύ άλλων στην κατάθεσή του.

«Θα χρειαστεί χρόνος για να κάνουμε όλες τις απαραίτητες αλλαγές για να περιορίσουμε αυτές τις λανθασμένες χρήσεις», πρόσθεσε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top