Για επικοινωνία των Αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών με Ρώσους διπλωμάτες κάνει λόγο το ρωσικό ΥΠΕΞ

"Λάδι στη φωτιά" ρίχνει το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας μιας και η υπόθεση Σκριπάλ εξελίσσεται σε "πόλεμο" ανάμεσα σε Ρωσία - ΗΠΑ

Καταγγελίες για κατασκοπευτικό θρίλερ από ΗΠΑ σε Ρώσους

Με μια αιχμηρή ανακοίνωση , το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών κάνει λόγο για προσπάθεια των  αμερικανικών  μυστικών  υπηρεσιών προσπαθούν να επικοινωνήσουν  με τους Ρώσους διπλωμάτες που απελαύνονται από τις Ηνωμένες Πολιτείες, χωρίς καμία δικαιολογία.

  «Επισημαίνουμε τη έντονη ενεργοποίηση προκλητικών ενεργειών κατά των Ρώσων διπλωματών στις ΗΠΑ» τονίζει στην ανακοίνωσή του  το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας ενώ συμπληρώνει πως  «τις τελευταίες μέρες, μετά την ανακοίνωση για την αδικαιολόγητη απέλαση 60 συνεργατών των ρωσικών διπλωματικών  αποστολών, οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες καταβάλλουν πυρετώδεις προσπάθειες  για να έρθουν σε επαφή μαζί τους». 

«Στις ΗΠΑ προφανώς αποφάσισαν να παίξουν με τον εξής συνδυασμό: οι επίσημες αρχές αδικαιολόγητα απελαύνουν Ρώσους διπλωμάτες, ενώ οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες που συμπεριφέρονται όλο και πιο επιθετικά επιχειρούν την ίδια στιγμή να αξιοποιήσουν την δύσκολη αυτή στιγμή για τους δικούς μας ανθρώπους. Καμία από τις προφανείς προθέσεις τους δεν έχει αποτέλεσμα, αλλά η συμπεριφορά αυτή είναι κυνική και αποκρουστική, λες και στην Ουάσιγκτον δεν γνωρίζουν πλέον ποια είναι τα πλαίσια της στοιχειώδους απρέπειας» αναφέρει η ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών. 

 

Την ίδια στιγμή το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει πως  λαμβάνει υπόψιν  όλα αυτά τα περιστατικά και  καταλήγει σε ανάλογα  συμπεράσματα. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top