Πλιάτσικο των Τούρκων και των συμμάχων τους στο Αφρίν

Ο Άσαντ επισκέφθηκε τους στρατιώτες του στην ανατολική Γούτα

Οι τουρκικές δυνάμεις και οι σύμμαχοί τους δε θα παραμείνουν στην πόλη Αφρίν, στη βορειοδυτική Συρία, είπε σήμερα ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης μετά την εισβολή τους στην πόλη χθες. Ήδη ωστόσο οι εικόνες που κάνουν το γύρο του κόσμου δείχνουν τους εισβολείς να λεηλατούν σπίτια και καταστήματα.

Οι τουρκικές δυνάμεις μαζί με τους συμμάχους τους εισέβαλαν στην Αφρίν και ξεκίνησαν τις λεηλασίες. Οι εικόνες που έρχονται από την πόλη αποδεικνύουν την έκτασή τους.

Σόου Ερντογάν στο Αφρίν: Οι Τούρκοι κρέμασαν τουρκικές σημαίες και γκρέμισαν κουρδικά αγάλματα

«Υπήρχε γενικό χάος και ο κόσμος έπαιρνε ότι έβρισκε μπροστά του. Υπάρχουν κλοπές κι αυτό είναι λάθος...Θεού θέλοντος, σύντομα οι κομάντος και η αστυνομία θα έρθουν να βάλουν ένα τέλος σε αυτό» δήλωσε ο Αμπού Σαουκάτ αλ-Μουχαγέρ, αστυνομικός της συριακής φιλο-τουρκικής αστυνομίας.

Την ίδια ώρα Κούρδος αξιωματούχος δήλωσε ότι περισσότεροι από 200.000 από τους ανθρώπους που εκτοπίστηκαν από την Αφρίν δεν έχουν καταφύγιο ούτε πρόσβαση σε τρόφιμα και νερό.

Οι Κούρδοι μαχητές από τη μεριά τους ομιλούν για ανταρτοπόλεμο που θα εξαπολύσουν κατά των Τούρκων.

«Οι δυνάμεις μας σε όλη την περιοχή της Αφρίν θα γίνουν ένας μόνιμος εφιάλτης για αυτούς, η αντίσταση στην Αφρίν θα συνεχιστεί μέχρι κάθε τμήμα της να απελευθερωθεί και όλες οι οικογένειες να γυρίσουν στα χωριά και τα σπίτια τους» δήλωσε ο εκπρόσωπος των Κούρδων του Αφρίν, Οτμάν Σεϊχ Ισσά.

Οι τουρκικές δυνάμεις υποστηριζόμενες από συριακές ανταρτικές οργανώσεις εισέβαλαν στην πόλη Αφρίν χθες και ύψωσαν την σημαία τους στο κέντρο της πόλης.

Ο Άσαντ στην ανατολική Γούτα

Τους στρατιώτες του που δίνουν τη μάχη για την ανακατάληψη της ανατολικής Γούτα επισκέφτηκε ο Μπασάρ Αλ Άσαντ. Αποθεώθηκε από τους στρατιώτες και ανέβηκε πάνω σε ένα τανκ.

Το επικοινωνιακό του σόου ολοκληρώθηκε με εικόνες του ιδίου να οδηγεί το αυτοκίνητό του κατευθυνόμενος προς την πρώτη γραμμή.

«Θα πάμε στην Γούτα να δούμε την κατάσταση εκεί να δούμε τις ένοπλες δυνάμεις οι οποίες μάχονται, τις απελευθερωμένες περιοχές» είπε.

Χιλιάδες όμως είναι οι άμαχοι οι οποίοι έχουν εγκαταλείψει την περιοχή τις τελευταίες ώρες.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top