Σόου Ερντογάν στο Αφρίν: Οι Τούρκοι κρέμασαν τουρκικές σημαίες και γκρέμισαν κουρδικά αγάλματα

Σε μία επίδειξη ισχύος με πολλούς αποδέκτες μετέτρεψαν οι τουρκικές δυνάμεις την κατάληψη της Συριακής πόλης

Οι τουρκικές δυνάμεις κατέλαβαν το πρωί την κουρδική πόλη Αφρίν. Όπως είπε ο Ερντογάν δεν συνάντησαν αντίσταση καθώς οι Κούρδοι μαχητές είχαν εγκαταλείψει την πόλη.

ΡΕΤΖΕΠ ΤΑΓΙΠ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

"Στις 8.30 το πρωί μέλη του Ελεύθερου Συριακού Στρατού που υποστηρίζονται από τις τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις απέκτησαν τον πλήρη έλεγχο του κέντρου της Αφρίν. Οι περισσότεροι τρομοκράτες τράπηκαν σε φυγή. Τώρα εκεί κυματίζει η τουρκική σημαία".

Πενήντα επτά μέρες κράτησε η επιχείρηση εισβολής στην Αφρίν. Οι κουρδικές δυνάμεις όπως τουλάχιστον ανακοινώθηκε από τουρκικής πλευράς δεν προέβαλαν αντίσταση.

Οι δυνάμεις των Κούρδων οπισθοχώρησαν ανατολικά. Χιλιάδες πολίτες αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους τόσο από την Αφρίν όσο και από άλλες περιοχές.

Το ερώτημα τώρα είναι αν η Άγκυρα θα συνεχίζει προς στην Μανμπίζ άλλη κουρδική πόλη ανατολικότερα της Αφριν, όπου όμως βρίσκονται και 3.000 Αμερικανοί πεζοναύτες.

ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΑΓΑΛΜΑ ΤΩΝ ΚΟΥΡΔΩΝ

Οι τουρκικές δυνάμεις και οι Σύροι αντάρτες προξένησαν ήδη ζημιές στο κέντρο της Αφρίν καθώς έριξαν άγαλμα που συνδέεται με την κουρδική παράδοση και τον πολιτισμό, όπως καταγγέλλουν κουρδικές οργανώσεις.

Στην Αφρίν υπήρξαν και κάποιοι που δέχθηκαν με αγκαλιές τους Σύρους μαχητές.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top