Εισέβαλε στο Αφρίν ο Ερντογάν: Τώρα κυματίζει εκεί η τούρκικη σημαία

Πάνω από 5.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν τη Γούτα - Βομβάρδισε μέχρι και νοσοκομείο ο "σουλτάνος"; - Νέα ενημέρωση: 15.58

Οι τουρκικές δυνάμεις και οι Σύροι αντάρτες σύμμαχοί τους εισέβαλαν στην κουρδική πόλη Αφρίν στη βορειοδυτική Συρία.

Η κουρδική πόλη αποτελούσε στόχο επιχείρησης που εξαπέλυσε τον Ιανουάριο η Άγκυρα για να εκδιώξει από εκεί τους μαχητές της κουρδικής πολιτοφυλακής Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG), την οποία η Τουρκία θεωρεί τρομοκρατική, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Μονάδες του Ελεύθερου Συριακού Στρατού, οι οποίες υποστηρίζονται από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, έθεσαν εντελώς υπό τον έλεγχό τους το κέντρο της πόλης Αφρίν σήμερα το πρωί στις 08:30. Τώρα κυματίζει εκεί η τουρκική σημαία! Κυματίζει εκεί η σημαία του Ελεύθερου Συριακού Στρατού!» είπε σε δήλωσή του ο Ταγίπ Ερντογάν.

«Οι τουρκικές δυνάμεις και οι Σύροι σύμμαχοί τους έθεσαν υπό τον έλεγχό τους πολλές συνοικίες και οι μάχες συνεχίζονται», στην Αφρίν, διευκρίνισε ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ράμι Αμπντελραχμάν.

Την ίδια ώρα το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA μετέδωσε ότι περισσότεροι από 5.000 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει μέχρι στιγμής σήμερα την ελεγχόμενη από τους αντάρτες Ανατολική Γούτα, όπου η Δαμασκός έχει εξαπολύσει εδώ και έναν μήνα μεγάλη επιχείρηση για να την θέσει ξανά υπό τον έλεγχό της.

Βομβάρδισαν νοσοκομείο οι Τούρκοι

Λίγες ώρες νωρίτερα ο Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και η πολιτοφυλακή YPG των Κούρδων της Συρίας κατήγγειλαν πως η τουρκική πολεμική αεροπορία έπληξε το κεντρικό νοσοκομείο της κουρδικής πόλης Αφρίν στη βορειοδυτική Συρία, με αποτέλεσμα το θάνατο τουλάχιστον 16 αμάχων, μεταξύ των οποίων και δύο έγκυες.

«Αναφορές ότι ο τουρκικός στρατός βομβάρδισε ένα νοσοκομείο στην Αφρίν είναι ψευδείς. Η επιχείρηση Κλάδος Ελαίας διεξάγεται με ένα τρόπο που αποκλείει πλήγματα σε αμάχους», σημείωσαν οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις με ανάρτησή τους στο twitter.

Πάντως, η Ερυθρά Ημισέληνος, μέλη της οποίας εργάζονται στο νοσοκομείο, επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο την αεροπορική επιδρομή.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top