Τα αλλάζει τώρα ο Δανός εφευρέτης που σκότωσε τη Σουηδέζα δημοσιογράφο: «Πέθανε από την αλλαγή πίεσης»

Υποστηρίζει ότι την τεμάχισε ως μέρος μιας τελετουργίας ταφής

Δεν έχουν τέλος οι παλινωδίες του Δανού εφευρέτη Πίτερ Μάντσεν για τη δολοφονία της δημοσιογράφου Κιμ Βαλ, η σορός της οποίας εντοπίστηκε τεμαχισμένη μέσα σε ποτάμι μετά από αρκετές μέρες αναζητήσεων από την αστυνομία.

Την Πέμπτη, ο Μάντσεν άλλαξε και πάλι την κατάθεσή του ενώπιον του δικαστηρίου και έδωσε μια νέα εκδοχή για το θάνατο της δημοσιογράφου.

Όπως είπε, η 30χρονη Βαλ έχασε τη ζωή της λόγω αιφνίδιας πτώσης της πίεσης του αέρα στο εσωτερικό του υποβρυχίου το απόγευμα της 10ης Αυγούστου 2017.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, το περιστατικό σημειώθηκε όταν ο ίδιος βρισκόταν στο κατάστρωμα του υποβρυχίου με αποτέλεσμα να μην μπορεί να ανοίξει την καταπακτή και η δημοσιογράφος να πεθάνει από τις αναθυμιάσεις.

Ερωτηθείς δε γιατί αλλάζει συνεχώς τις καταθέσεις του, υποστήριξε ότι το έκανε για να προστατέψει την οικογένεια της δημοσιογράφου, καθώς οι λεπτομέρειες του θανάτου της ήταν φρικιαστικές.

Πρόσθεσε ακόμα ότι η Βαλ είχε ένα… «καταπληκτικό βράδυ» μέχρι που πέθανε και πως ξάπλωσε δίπλα της πριν την τεμαχίσει.

Για τον τεμαχισμό της υποστήριξε ότι το έκανε στο πλαίσιο του τελετουργικού της ταφής στη θάλασσα, υποστηρίζοντας ότι η 30χρονη ήταν πολύ βαριά για να τη μεταφέρει από το υποβρύχιο και επανέλαβε ότι είχε σεξουαλική επαφή με το πτώμα της.

Την ίδια ώρα ψυχιατρική έκθεση που παρουσιάστηκε στο δικαστήριο αναφέρει ότι ο Μάντσεν είναι ένας ιδιοφυής άνθρωπος «με ψυχοπαθολογικές τάσεις που δεν έχει κανένα αίσθημα ενοχής».

Παρουσιάστηκαν επίσης τα τελευταία sms που αντάλλαξε η δημοσιογράφος με τον σύντροφό της, Όλε Στόμπε Νίλσεν, λίγο πριν δολοφονηθεί στα οποία του έγραφε:

«Είμαι ακόμα ζωντανή παρεμπιπτόντως. Αλλά πάμε κάτω τώρα. Σε αγαπώ».

Το τελευταίο μήνυμα στο κινητό του Νίλσεν ήταν «μου έφερε και καφέ και μπισκότα».

Ο εισαγγελέας της έδρας τόνισε ως επιβαρυντικό στοιχείο για τον Μάντσεν το γεγονός ότι το υποβρύχιό του είχε εξαφανιστεί για αρκετές ώρες μετά την εξαφάνιση της Βαλ χωρίς να δίνει κανένα στίγμα και να έχει κάποια επαφή με τον ασύρματο.

Κι όταν όμως έγινε η πρώτη επαφή μέσω ασυρμάτου ο Μάντσεν έκανε λόγο μόνο για τεχνικά προβλήματα στο υποβρύχιο χωρίς να αναφέρει καν την ύπαρξη της Βαλ μέσα σε αυτό.

Μετά τη σύλληψή του όμως οι άνδρες της σήμανσης βρήκαν στη μύτη του ξεραμένο αίμα που άνηκε στη δημοσιογράφο κι έτσι άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι της φρικτής αυτής υπόθεσης.

Ο εισαγγελέας αναμένεται να ζητήσει την ποινή της ισόβιας κάθειρξης για τον 47χρονο. Μάλιστα υποστηρίζει ότι ο εφευρέτης προκειμένου να ικανοποιήσει τις σαδιστικές σεξουαλικές φαντασιώσεις του, αφότου την έδεσε, την χτύπησε και τη μαχαίρωσε πριν τελικά την σκοτώσει, είτε στραγγαλίζοντάς την, είτε αποκεφαλίζοντάς την.

Η απόφαση του δικαστηρίου θα ανακοινωθεί στις 25 Απριλίου, αν δεν υπάρξουν καθυστερήσεις.


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top