Ο Γιλντιρίμ για τη σύλληψη των δυο Ελλήνων στρατιωτικών: «Η δικαιοσύνη θα κάνει αυτό που πρέπει»

«Είναι ένα σοβαρό διπλωματικό θέμα για να το μεταφέρουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση»

Για τους δυο Έλληνες στρατιωτικούς που συνελήφθησαν την περασμένη Πέμπτη στον Έβρο και κρατούνται για 7η μέρα στις φυλακές, μίλησε ο Μπιναλί Γιλντιρίμ.

Ο τούρκος Πρωθυπουργός, τόνισε όλο νόημα πως «η δικαιοσύνη θα κάνει αυτό που πρέπει», εγκαλώντας εμμέσως πλην… σαφώς την Ελλάδα, η οποία έθεσε το θέμα της σύλληψης και των διαστάσεων που έχει πάρει, στην Ε.Ε και το ΝΑΤΟ:

«Είναι ένα σοβαρό διπλωματικό θέμα για να το μεταφέρουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Έχει γίνει συνήθεια το να μεταφέρουν οποιοδήποτε θέμα με την Τουρκία στην ΕΕ και να ζητούν τη στήριξή της», προσθέτοντας πως «οι σχέσεις μας με την ΕΕ ούτε θα προχωρήσουν, ούτε θα υποχωρήσουν με τέτοιες ενέργειες».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

«Έγκλημα μίσους το κάψιμο της τουρκικής σημαίας» λέει ο εκπρόσωπος του Ερντογάν

Τη σύλληψη των Χρυσαυγιτών που έκαψαν την τουρκική σημαία ζητούν οι Τούρκοι

Προκαλεί η Τουρκία: Το υπουργείο Εξωτερικών επιτίθεται στον Παυλόπουλο!

Αποστομωτική η απάντηση Παυλόπουλου στην Τουρκία: Η φιλία προϋποθέτει τον σεβασμό των συνόρων

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε και στο κάψιμο της τουρκικής σημαίας από άτομα της «Χρυσής Αυγής» κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης στο Σύνταγμα:

«Η σημαία είναι η τιμή μας. Δεν μπορούμε να δεχθούμε καμία επίθεση. Δεν λαμβάνουμε υπόψη τέτοιες ενέργειες. Θέλουμε να είναι το Αιγαίο θάλασσα φιλίας και τέτοιες προβοκάτσιες δεν ωφελούν» υπογράμμισε ο τούρκος πρωθυπουργός.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top