Νέα απώλεια για τον Τραμπ - Παραιτείται ο κορυφαίος οικονομικός του σύμβουλος

Τι φέρεται να προκάλεσε τη δυσαρέσκειά του

Αποχαιρετά τον Λευκό Οίκο ο Γκάρι Κον

Ο κορυφαίος οικονομικός σύμβουλος της αμερικανικής προεδρίας, Γκάρι Κον και ένας των βασικών αρχιτεκτόνων των μεταρρυθμίσεων του φορολογικού συστήματος των ΗΠΑ που εγκρίθηκε το 2017, παραιτείται, όπως γνωστοποίησε ο Λευκός Οίκος την Τρίτη.

Με ανακοίνωσή του, ο Γκάρι Κον ανέφερε:

 

«Ήταν τιμή μου που υπηρέτησα τη χώρα μου και έθεσα σε εφαρμογή οικονομικές πολιτικές υπέρ της ανάπτυξης προς όφελος του αμερικανικού λαού, ειδικά με την έγκριση της ιστορικής φορολογικής μεταρρύθμισης. Είμαι ευγνώμων προς τον πρόεδρο που μου έδωσε αυτή την ευκαιρία και εύχομαι στον ίδιο και στην κυβέρνηση κάθε επιτυχία στο μέλλον».

Τι είπε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ:

 

 Ο Ντόναλντ Τραμπ, σε δήλωσή του που δημοσίευσε στην ηλεκτρονική της έκδοση η εφημερίδα The New York Times, ευχαρίστησε τον Κον για την «αφοσίωση» με την οποία «υπηρέτησε τον αμερικανικό λαό».

 

Λόγοι της παραίτησης για τον πρώην πρόεδρο και διευθύνων σύμβουλος της Goldman Sachs είναι η δυσαρέσκεια προς την εξαγγελθείσα απόφαση του Τραμπ να επιβάλλει δασμούς στον εισαγόμενο χάλυβα και στο εισαγόμενο αλουμίνιο, σύμφωνα με το περιβάλλον του.

Η ακριβής ημερομηνία που θα εγκαταλείψει την κυβέρνηση ο Κον, δεν έχει γίνει ακόμα γνωστή.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top