Ο Πρόεδρος της Σρι Λάνκα κήρυξε τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Προκειμένου να αποφευχθεί η εξάπλωση των συγκρούσεων μεταξύ βουδιστών και μουσουλμάνων

Στο βίντεο βλέπετε το κατάστημα που πυρπολήθηκε και την έντονη παρουσία του στρατού στους δρόμους

Ο πρόεδρος της Σρι Λάνκα κήρυξε τη χώρα κατάσταση έκτακτης ανάγκης την Τρίτη, εν μέσω φόβων ότι οι επιθέσεις εναντίον μουσουλμάνων θα ενταθούν σε διάφορες κεντρικές πόλεις.

Όλα ξεκίνησαν όταν άγνωστος πυρπόλησε κατάστημα μουσουλμανικής ιδιοκτησίας τη Δευτέρα. Ακολούθησαν συγκρούσεις βουδιστών και μουσουλμάνων, κοντά στην πόλη Kandy. Στις περιοχές αυτές έχει απαγορευτεί η κυκλοφορία, ενώ αστυνομία και στρατός κάνουν συνεχείς περιπολίες.

Η ένταση κλιμακώθηκε στη Σρι Λάνκα τον τελευταίο χρόνο, όταν φανατικοί βουδιστές άρχισαν να κατηγορούν μουσουλμάνους πως εξαναγκάζουν πολίτες σε προσηλυτισμό στο Ισλάμ και βανδαλίζουν αρχαιολογικά βουδιστικά μνημεία. Το Reuters μετέδωσε ότι μερικοί βουδιστές εθνικιστές διαδήλωσαν κατά της παρουσίας στη χώρα μουσουλμάνων Ροχίνγκια αιτούντων άσυλο, που προέρχονται από την κυρίως βουδιστική Μιανμάρ.

Η κυβέρνηση αποφάσισε να κηρύξει τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για 10 μέρες, προκειμένου να αποφευχθεί η κλιμάκωση της έντασης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top