Συνέβη στην Ταϊλάνδη: Πλούσιος Ιάπωνας κέρδισε την πλήρη επιμέλεια των 13 παιδιών του από διαφορετικές μητέρες

Βάζοντας τέλος στο σκάνδαλο του «εργοστασίου παιδιών»

Απέκτησε 13 παιδιά από διαφορετικές παρένθετες μητέρες

Tην πλήρη επιμέλεια των 13(!) παιδιών του που γεννήθηκαν από διαφορετικές παρένθετες μητέρες, κέρδισε σήμερα σε δικαστήριο της Ταϊλάνδης ένας πλούσιος Ιάπωνας.

Η υπόθεση είχε κάνει το γύρο του κόσμου το 2014 μετά τον εντοπισμό πολλών παιδιών που ζούσαν με τις παρένθετες μητέρες τους σε ένα διαμέρισμα της Μπανγκόκ το οποίο είχε νοικιάσει ο Ιάπωνας.

Τα τεστ DNA επιβεβαίωσαν ότι όλα τα παιδιά είχαν πατέρα τον Ιάπωνα κληρονόμο, με την υπόθεση να γίνεται γνωστή ως «εργοστάσιο παιδιών».

Οι μητέρες προσέφυγαν εναντίον του κράτους προκειμένου να πάρουν πίσω τα παιδιά τους, τα οποία είχαν δοθεί στην κοινωνική υπηρεσία, ενώ ο Ιάπωνας πατέρας τους ξεκινούσε νομική διαδικασία για να πάρει την επιμέλειά τους.

Τέσσερα χρόνια μετά, η δικαίωση ήρθε για τον πλούσιο κληρονόμο, καθώς το δικαστήριο της Μπανγκόκ που είναι αρμόδιο για τους ανήλικους επικαλέστηκε «την ευτυχία των 13 παιδιών που γεννήθηκαν από παρένθετες μητέρες» για να δικαιολογήσει την απόφασή του να δώσει στον Μιτσουτόκι Σιγκέτα «την πλήρη επιμέλειά τους».

«Ο βιολογικός τους πατέρας δεν έχει προηγούμενα κακής συμπεριφοράς», επεσήμανε το δικαστήριο, χωρίς ωστόσο να αναφερθεί στην ψυχική υγεία του άνδρα που αποφάσισε να αποκτήσει 13 παιδιά από διαφορετικές παρένθετες μητέρες.

Αυτό σημαίνει ότι ο Σιγκέτα, θα μπορέσει να πάρει μαζί του τα παιδιά στην Ιαπωνία, ενώ έχει κάνει όλες τις απαραίτητες προετοιμασίες προσλαμβάνοντας τροφούς για να ασχοληθούν με την ανατροφή τους, διευκρίνισε το δικαστήριο.

Να σημειώσουμε ακόμα, πως όταν ξέσπασε το σκάνδαλο το 2014, ο πλούσιος Ιάπωνας είχε διατηρήσει μια πολύ διακριτική στάση, ενώ στο σημερινό δικαστήριο δεν ήταν «παρών».

Ο Ταϊλανδός δικηγόρος του διευκρίνισε ότι η μεταφορά των 13 παιδιών στην Ιαπωνία θα γίνει έπειτα από διαπραγμάτευση με την ταϊλανδική κυβέρνηση. «Θα δούμε πότε θα είναι έτοιμα τα παιδιά (…) πρέπει να αποφευχθούν οι απότομες αλλαγές», τόνισε.

Σε ό,τι αφορά το κίνητρο του πελάτη του να αποκτήσει τόσα παιδιά με αυτό τον ανορθόδοξο τρόπο, ο δικηγόρος εξήγησε απλώς στους δημοσιογράφους ότι επιθυμούσε μεγάλη οικογένεια:

«Γεννήθηκε σε μεγάλη οικογένεια και ήθελε τα παιδιά του να μεγαλώσουν μαζί», είπε.

Οι Ταϊλανδές μητέρες υπέγραψαν σήμερα συμφωνία με την οποία απεκδύονται όλα τα γονεϊκά τους δικαιώματα διευκρίνισε το δικαστήριο.

Δεν έχει γίνει γνωστό αν έχουν λάβει αποζημίωση.

Η αγορά των παρένθετων μητέρων αναπτύχθηκε πριν χρόνια στην Ταϊλάνδη χάρη σε μια νομική ασάφεια. Όμως το σκάνδαλο αυτό προκάλεσε σοκ στην κοινή γνώμη και είχε ως αποτέλεσμα την υιοθέτηση το 2015 νομοθεσίας που απαγόρευε την πρακτική αυτή για τους αλλοδαπούς.

Σκάνδαλο είχε προκληθεί επίσης και με ένα ζευγάρι Αυστραλών που εγκατέλειψαν ένα από τα δύο δίδυμα μωρά που γεννήθηκε από Ταϊλανδή παρένθετη μητέρα επειδή έπασχε από σύνδρομο Down.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top