Μεξικό: 13 νεκροί από την πτώση στρατιωτικού ελικοπτέρου - Προηγήθηκε σεισμός 7,2 Ρίχτερ

Μετέφερε τον Υπ. Εσωτερικών και κυβερνήτη πολιτείας

Μεξικό: 13 νεκροί από την πτώση στρατιωτικού ελικοπτέρου

Στους 13 ανέρχονται οι νεκροί από τη συντριβή του στρατιωτικού ελικοπτέρου στο οποίο επέβαινε ο υπουργός Εσωτερικών του Μεξικού Αλφόνσο Ναβαρέτε, ανακοίνωσαν σήμερα οι τοπικές δικαστικές αρχές, ενώ ο υπουργός, καθώς και ο κυβερνήτης της Οαχάκα Αλεχάντρο Μουράτ δεν τραυματίστηκαν σοβαρά.

Το ελικόπτερο που μετέφερε ανώτατους αξιωματούχους κατευθυνόταν στην περιοχή που επλήγη περισσότερο από τον σεισμό των 7,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε αργά το βράδυ της Παρασκευής στην Πολιτεία Οαχάκα.

«Ανασύραμε από το σημείο τα πτώματα 12 ανθρώπων: πέντε γυναικών, τεσσάρων ανδρών, δύο μικρών κοριτσιών και ενός αγοριού. Άλλο ένα πρόσωπο που είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο του Χαμιλτεπέκ υπέκυψε στα τραύματά του» ανέφερε η ανακοίνωση που εξέδωσαν οι αρχές. Μέχρι στιγμής έχουν αναφερθεί επίσης 15 τραυματίες.


ΠΑΝΙΚΟ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΣΤΟ ΜΕΞΙΚΟ Ο ΙΣΧΥΡΟΣ ΣΕΙΣΜΟΣ:

Ο χθεσινοβραδινός σεισμός, πέντε μήνες μετά τον φονικό σεισμό των 7,1 βαθμών που σκότωσε 369 ανθρώπους στην πρωτεύουσα, έγινε έντονα αισθητός στην Πόλη του Μεξικού προκαλώντας πανικό και ξυπνώντας μνήμες.

«Η πόλη λειτουργεί κανονικά, οι ζημιές είναι περιορισμένες», δήλωσε ο δήμαρχος της μεγάλης αυτής πόλης των 20 εκατομμυρίων κατοίκων, Μιγκέλ 'Ανχελ Μανκέρα, στο δίκτυο Milenio TV.

«Μέχρι τώρα δεν υπάρχουν πληροφορίες για ανθρώπινες απώλειες ή τραυματίες», δήλωσε ο εκπρόσωπος της προεδρίας, Eντουάρντο Σάντσες.

Το μέγεθος του σεισμού, που σημειώθηκε στις 17.39' τοπική ώρα (01.39' ώρα Ελλάδας του Σαββάτου) ήταν 7,2 βαθμοί, σύμφωνα με το Αμερικανικό Γεωφυσικό Ινστιτούτο (USGS) και τη Γεωλογική Υπηρεσία του Μεξικού.

Οι αρχές κάνουν λόγο για ζημιές σε αρκετά κτίρια στην πόλη Πινοτέπα ντε Ντον Λούις και στο Σαντιάγο Γαμιλτεπέκ, στην ίδια πολιτεία της Οαχάκα, σύμφωνα με το μεξικανικό πρακτορείο ειδήσεων Notimex.

Το εστιακό βάθος του σεισμού ήταν 37 χλμ., σύμφωνα με το USGS, κάτι που θα μπορούσε να εξηγήσει εν μέρει γιατί αυτή η ισχυρή σεισμική δόνηση δεν είχε παρά λίγες ζημιές.

Στις 7 Σεπτεμβρίου, σεισμός μεγέθους 8,2 βαθμών --ο ισχυρότερος σε έναν αιώνα στο Μεξικό-- έπληξε τη χώρα και σκότωσε 96 ανθρώπους, κυρίως στην πολιτεία Οαχάκα.

Στη συνέχεια, στις 19 Σεπτεμβρίου, ακριβώς 32 χρόνια μετά τον φοβερό σεισμό του 1985 που σκότωσε 10.000 ανθρώπους, μια ισχυρή σεισμική δόνηση 7,1 βαθμών προκάλεσε τον θάνατο 369 ανθρώπων στην Πόλη του Μεξικού.

Το Μεξικό βρίσκεται σε σημείο όπου τέμνονται πέντε τεκτονικές πλάκες και είναι μία από τις χώρες παγκοσμίως με τη μεγαλύτερη σεισμική δραστηριότητα.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top