Video ντοκουμέντο από τη συντριβή του ελικοπτέρου στο Μεξικό – Είχε προηγηθεί σεισμός 7,2 Ρίχτερ

Μετέφερε τον Υπ. Εσωτερικών και κυβερνήτη πολιτείας- Δυο άνθρωποι σκοτώθηκαν

To γύρο του διαδικτύου κάνει τις τελευταίες ώρες ένα video ντοκουμέντο που δημοσιεύτηκε στο Twitter, απεικονίζοντας τα πρώτα λεπτά μετά τη συντριβή του ελικοπτέρου στο Μεξικό, όπου επέβαιναν ο υπουργός Εσωτερικών του Μεξικό, Αλφόνσο Ναβαρέτε,  και ο κυβερνήτης της Οαχάκα Αλεχάντρο Μουράτ.

Λίγο νωρίτερα, είχε σημειωθεί ισχυρός σεισμός μεγέθους 7,2 βαθμών, χωρίς να προκαλέσει θύματα ή μεγάλες καταστροφές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Σεισμός 7,2 Ρίχτερ στο Μεξικό και συντριβή ελικοπτέρου που μετέφερε τον Υπ. Εσωτερικών και κυβερνήτη πολιτείας

Το ελικόπτερο των αξιωματούχων, κατευθυνόταν στην πληγείσα περιοχή ώστε να ελέγξει τις ζημιές, αλλά συνετρίβη κατά την προσγείωση, σκοτώνοντας δύο ανθρώπους που βρίσκονταν στο έδαφος.

Ο υπουργός Εσωτερικών Αλφόνσο Ναβαρέτε και ο κυβερνήτης της Οαχάκα Αλεχάντρο Μουράτ διασώθηκαν, όπως και το πλήρωμα.

«Δυστυχώς, άνθρωποι στο έδαφος έχασαν τη ζωή τους και άλλοι τραυματίστηκαν», δήλωσε ο αρχηγός του κράτους εκφράζοντας συλλυπητήρια  στις οικογένειες των θυμάτων.

Οι εικόνες που μεταδόθηκαν από το τηλεοπτικό δίκτυο Televisa έδειξαν το ελικόπτερο μετά την πτώση του στην πόλη Πινοτέπα ντε Ντον Λουίς.

Δημοσιογράφος του δικτύου που συνόδευε τους αξιωματούχους είπε ότι το ελικόπτερο κατέπεσε αφού είχε προκαλέσει ένα μεγάλο νέφος σκόνης στον χώρο προσγείωσης. Ο ίδιος απεγκλωβίστηκε από το ελικόπτερο με τη βοήθεια στρατιωτών.

 

 

ΠΑΝΙΚΟ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΣΤΟ ΜΕΞΙΚΟ Ο ΙΣΧΥΡΟΣ ΣΕΙΣΜΟΣ:

 

Ο χθεσινοβραδινός σεισμός, πέντε μήνες μετά τον φονικό σεισμό των 7,1 βαθμών που σκότωσε 369 ανθρώπους στην πρωτεύουσα, έγινε έντονα αισθητός στην Πόλη του Μεξικού προκαλώντας πανικό και ξυπνώντας μνήμες.

«Η πόλη λειτουργεί κανονικά, οι ζημιές είναι περιορισμένες», δήλωσε ο δήμαρχος της μεγάλης αυτής πόλης των 20 εκατομμυρίων κατοίκων, Μιγκέλ 'Ανχελ Μανκέρα, στο δίκτυο Milenio TV.

«Μέχρι τώρα δεν υπάρχουν πληροφορίες για ανθρώπινες απώλειες ή τραυματίες», δήλωσε ο εκπρόσωπος της προεδρίας, Eντουάρντο Σάντσες.

Το μέγεθος του σεισμού, που σημειώθηκε στις 17.39' τοπική ώρα (01.39' ώρα Ελλάδας του Σαββάτου) ήταν 7,2 βαθμοί, σύμφωνα με το Αμερικανικό Γεωφυσικό Ινστιτούτο (USGS) και τη Γεωλογική Υπηρεσία του Μεξικού.

Οι αρχές κάνουν λόγο για ζημιές σε αρκετά κτίρια στην πόλη Πινοτέπα ντε Ντον Λούις και στο Σαντιάγο Γαμιλτεπέκ, στην ίδια πολιτεία της Οαχάκα, σύμφωνα με το μεξικανικό πρακτορείο ειδήσεων Notimex.

Το εστιακό βάθος του σεισμού ήταν 37 χλμ., σύμφωνα με το USGS, κάτι που θα μπορούσε να εξηγήσει εν μέρει γιατί αυτή η ισχυρή σεισμική δόνηση δεν είχε παρά λίγες ζημιές.

Στις 7 Σεπτεμβρίου, σεισμός μεγέθους 8,2 βαθμών --ο ισχυρότερος σε έναν αιώνα στο Μεξικό-- έπληξε τη χώρα και σκότωσε 96 ανθρώπους, κυρίως στην πολιτεία Οαχάκα.

Στη συνέχεια, στις 19 Σεπτεμβρίου, ακριβώς 32 χρόνια μετά τον φοβερό σεισμό του 1985 που σκότωσε 10.000 ανθρώπους, μια ισχυρή σεισμική δόνηση 7,1 βαθμών προκάλεσε τον θάνατο 369 ανθρώπων στην Πόλη του Μεξικού.

Το Μεξικό βρίσκεται σε σημείο όπου τέμνονται πέντε τεκτονικές πλάκες και είναι μία από τις χώρες παγκοσμίως με τη μεγαλύτερη σεισμική δραστηριότητα.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top