Σε υπερβολική ταχύτητα οφείλεται ο εκτροχιασμός του τρένου στη Ουάσινγκτον

Τρεις οι νεκροί μέχρι στιγμής από τη νέα τραγωδία - Πρώτη ανάρτηση: 19-12-2017 09:14:12

Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από το σιδηροδρομικό δυστύχημα που σημειώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στην Ουάσιγκτον, όταν σχεδόν όλα τα βαγόνια ενός επιβατικού συρμού με 77 επιβάτες εκτροχιάστηκε την ώρα που περνούσε πάνω από μια ανισόπεδη διάβαση.

Οι αρχές εξετάζουν δύο βασικά σενάρια για τη νέα τραγωδία που σημάδεψε τις ΗΠΑ. Το πρώτο είναι να βρέθηκε ένα αντικείμενο πάνω στις γραμμές που να προκάλεσε τον εκτροχιασμό του τρένου, ή να έπαιξε κάποιο ρόλο η ταχύτητα, καθώς περίπου 400 μέτρα πριν τη στροφή, όπου έγινε ο εκτροχιασμός το τρένο ταξίδευε με 130 χλμ. την ώρα, όταν το όριο ταχύτητας είναι 48 χλμ. την ώρα.

Το δεύτερο σενάριο μάλιστα ενισχύεται ακόμα περισσότερο από την παραδοχή του προέδρου της εταιρείας σιδηροδρόμων Amtrak, ο οποίος αποκάλυψε ότι δεν ήταν ενεργοποιημένο το σύστημα ελέγχου που βάζει φρένο σε ένα τρένο όταν ταξιδεύει με υπερβολική ταχύτητα.

Οι μαρτυρίες των επιβατών είναι συγκλονιστικές. Ένας από αυτούς περιέγραψε ότι εκτοξεύτηκε στα μπροστινά καθίσματα όταν το βαγόνι εκτροχιάστηκε. Όπως είπε βρισκόταν στο τρίτο ή στο τέταρτο βαγόνι όταν ένιωσε ένα τράνταγμα και μετά άκουσαν το τρένο να τσακίζεται.

Μετά την πτώση του βαγονιού στον αυτοκινητόδρομο ο ίδιος μαζί με συνεπιβάτες του σκαρφάλωσαν,  κατάφεραν να βγουν από το βαγόνι και να καλέσουν βοήθεια για τους τραυματίες. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top