Από λάθος της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ αγόρασε όπλα ο μακελάρης του Τέξας

Δωροδοκούσε τις ανήλικες φίλες του για να μείνουν μαζί του

Συγκλονίζουν οι αποκαλύψεις που έρχονται στο φως σχετικά με τον 26χρονο Ντέβιν Πάτρικ Κέλεϊ, ο οποίος άνοιξε πυρ μέσα σε εκκλησία Βαπτιστών στο Τέξας, σκοτώνοντας 27 ανθρώπους.

Σύμφωνα με τις αποκαλύψεις της εφημερίδας «New York Post» που επικαλείται πρώην σύντροφο του 26χρονου, ο Κέλεϊ όταν ήταν 18 ετών είχε δεσμό με μια 13χρονη, ενώ ήταν παντρεμένος.

Διαβάστε επίσης: "Πώς σταμάτησα τον μακελάρη του Τέξας": Οι δυο πολίτες - ήρωες που τον κυνήγησαν

Αυτοκτόνησε ο μακελάρης του Τέξας

«Άθεος, ανατριχιαστικός παρίας», ο δράστης που αιματοκύλησε εκκλησία στο Τέξας

Αυτός είναι ο δράστης της αιματηρής επίθεσης σε εκκλησία στο Τέξας

«Είχε πολύ αρρωστημένο μυαλό. Aρκετά χρόνια μετά το τέλος της σχέσης μας προσπαθούσε να με δωροδοκήσει για να βρεθώ μαζί του. Επίσης με απειλούσε», δήλωσε στο δίκτυο «NBC News» η Κέιτ Λάντρι, πρώην ερωμένη του μακελάρη.

Η 22χρονη Βρίτεν Αντκόκ, δήλωσε επίσης ότι, το 2009 είχε επί δύο μήνες σχέση μαζί του όταν ήταν 13 ετών.

«Την εποχή εκείνη δεν σκέφτηκα ότι ήμουν τόσο νέα,τα ώρα όμως συνειδητοποιώ ότι υπάρχει μεγάλη ηλικιακή διαφορά όταν κάποιος είναι 18 κι άλλος είναι ανήλικος», είπε.

Όταν μάλιστα του ξεκαθάρισε ότι η σχέση τους τελείωσε, εκείνος την παρακολουθούσε συνεχώς όπου κι αν πήγαινε και της πρόσφερε χρήματα για να τον δεχτεί πίσω. Της πρότεινε επίσης να πάει στο σπίτι του κι ενώ ήταν η γυναίκα του να κυκλοφορεί στο σπίτι τόπλες ως καμαριέρα.   

«Η σύζυγός του μου έστειλε μήνυμα στο κινητό και με ρώτησε γιατί έχω επικοινωνία με τον σύζυγό της κι όταν της έδειξα τα μηνύματα που είχε στείλει, μου ζήτησε συγγνώμη. Τότε μου είπε να μην επικοινωνήσω ποτέ ξανά μαζί της».

Από γκάφα της Πολεμικής αεροπορίας μπορούσε να αγοράζει όπλα ανενόχλητος

Την ίδια ώρα αποκαλύπτεται ότι ενώ ο Κέλεϊ το 2012 είχε δικαστεί και καταδικαστεί σε φυλάκιση 12 μηνών για την κακοποίηση της συζύγου και του παιδιού του, κατάφερε πέρσι και φέτος να αγοράσει δύο όπλα από αλυσίδα καταστημάτων, αφού είχε περάσει επιτυχώς από ελέγχους ιστορικού, παρά το γεγονός ότι σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα και έγγραφα των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων, ο ένοπλος είχε ιστορικό προβληματικής συμπεριφοράς.

 «Και οι δύο πωλήσεις εγκρίθηκαν από το εθνικό σύστημα ελέγχου NICS», υπογράμμισε σε ανακοίνωσή της η ιδιωτική εταιρεία από την οποία πωλήθηκαν τα όπλα, όμως ο εκπρόσωπος του αμερικανικού Πενταγώνου παραδέχθηκε ότι η αμερικανική Πολεμική Αεροπορία δεν είχε ενημερώσει το FBI για την καταδίκη του, κάτι που θα μπορούσε να είχε αποτρέψει την αγορά του ημιαυτόματου τουφεκιού που χρησιμοποίησε στην επίθεσή του.

Πλέον οι ειδικοί του FBI προσπαθούν να σκιαγραφήσουν το προφίλ του μακελάρη και προσανατολίζονται στο σενάριο της οικογενειακής διένεξης, καθώς όπως έγινε γνωστό στη συγκεκριμένη εκκλησία πήγαιναν τα πεθερικά του για να προσευχηθούν. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top