«Άθεος, ανατριχιαστικός παρίας», ο δράστης που αιματοκύλησε εκκλησία στο Τέξας

Τι λένε γι’ αυτόν άνθρωποι που τον γνώριζαν - ΝΕΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 21:01

Συγκλονιστικές είναι οι μαρτυρίες ανθρώπων που γνώριζαν τον 26χρονο Ντέβιν Πάτρικ Κέιλι, ο οποίος άνοιξε πυρ μέσα σε εκκλησία Βαπτιστών στο Τέξας, σκοτώνοντας 27 ανθρώπους, ανάμεσά τους και παιδιά.

Ο Κέιλι περιγράφεται ως ένας τρελός, άθεος, ανατριχιαστικός παρίας, ο οποίος τον τελευταίο καιρό επιδιδόταν σε απίστευτους καυγάδες στα social media υπέρ της αθεΐας.

«Είχε ένα -δυο παιδιά, έδειχνε φυσιολογικός αλλά κάπως ήσυχος και τελευταία έδειχνε να έχει πέσει σε κατάθλιψη. Ήταν ο πρώτος άθεος που γνώρισα», είπε ο Πάτρικ Μπόις, που πήγαινε στο ίδιο λύκειο με τον 26χρονο.

«Πάντα χαρακτήριζε ανόητους όσους πιστεύουν στον Θεό και προσπαθούσε να κηρύξει την αθεΐα», είπε μια ακόμα πρώην συμμαθήτριά του, η Νίνα Ρόουζ Νάβα.

«Αναρτούσε συνέχεια τις αθεϊστικές του βλακείες, αλλά και φωτογραφίες του με το μωρό του. Τρελό», σχολίασε ο Μάικλ Γκοφ.

Όλοι είπαν ότι η συμπεριφορά του 26χρονου τους προκαλούσε ανατριχίλα, αλλά κανείς δεν περίμενε ότι θα έφτανε στο σημείο να δολοφονήσει εν ψυχρώ αθώους ανθρώπους και μάλιστα μέσα σε μια εκκλησία.

«Είναι τρομακτικό να σκέφτομαι ότι αυτός ο ψυχοπαθής ήταν στο σπίτι μου. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι ήμασταν φίλοι κι ότι κάποια βράδια κοιμόμουν στο σπίτι του όταν ήμασταν παιδιά. Απομακρύνθηκα από κοντά του στο λύκειο μετά από έναν τσακωμό στο σχολείο, όπου προσπάθησε αρκετές φορές να με γρονθοκοπήσει. Ήταν μουρλός», σχολίασε πρώην φίλος του στο Facebook.

Ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό πιο ήταν το κίνητρο της αιματηρής επίθεσης. Οι αρχές του Τέξας ερευνούν μήπως ο 26χρονος ήταν μέλος τοπικής παραστρατιωτικής οργάνωσης.

Πάντως, οι μαρτυρίες για τον δράστη που τον θέλουν να ήταν άθεος δεν συμβαδίζουν με τις πληροφορίες που ήρθαν στο φως και σύμφωνα με τις οποίες ο Κέιλι, φέρεται να ήταν μελετητής της Βίβλου.

Την ίδια ώρα, στιγμές αγωνίας περνούν οι συγγενείς των θυμάτων του 26χρονου, οι οποίοι χαροπαλεύουν στα νοσοκομεία της περιοχής.

Η Σάντι Γουόρντ, αγωνιά για την τύχη της νύφης της και των τριών εγγονών της, που τραυματίστηκαν από τα πυρά του δράστη. Ένα από τα εγγόνια της, ηλικίας μόλις 5 ετών, δέχθηκε τέσσερις σφαίρες κι ήταν όλη νύχτα στο χειρουργείο. 

«Μόλις έμαθα τι συνέβη άρχισα να προσεύχομαι για όλους όσους βρίσκονταν εκεί».

Τα θύματα ήταν ηλικίας 5 έως 72 ετών και μεταξύ τους περιλαμβάνονταν αρκετά παιδιά, μια έγκυος και η 14χρονη κόρη του πάστορα. Τουλάχιστον 20 άνθρωποι ακόμη τραυματίστηκαν.

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top