Αυτός είναι ο δράστης της αιματηρής επίθεσης σε εκκλησία στο Τέξας

Βετεράνος της αεροπορίας και βίαιος χαρακτήρας

Ο 26χρονος Ντέβιν Πάτρικ Κέλεϊ είναι σύμφωνα με τις αμερικανικές αρχές ο δράστης του νέου μακελειού που σημειώθηκε σε εκκλησία Βαπτιστών στο Τέξας.

Ο Κέλεϊ είχε υπηρετήσει στην πολεμική αεροπορία από το 2010 έως το 2014, όταν και απετάχθη γιατί επιτέθηκε στη σύντροφο και στο παιδί τους.

Τότε ο 26χρονος είχε εκτίσει ποινή κάθειρξης 12 μηνών σε στρατιωτική φυλακή και ζούσε στην πόλη Νιου Μπράουνφλες, σε απόσταση περίπου 56 χλμ. από το Sutherland Springs.

Διαβάστε επίσης: Νέο video από το μακελειό σε εκκλησία του Τέξας – Τουλάχιστον 27 άνθρωποι σκοτώθηκαν

Μακελείο στο Τέξας: Πυροβολισμοί μέσα σε εκκλησία – Tουλάχιστον 27 οι νεκροί

Ο Κέλεϊ, ο οποίος είχε διατελέσει δάσκαλος της Αγίας Γραφής, ως εθελοντής, εισέβαλε στην Πρώτη Εκκλησία Βαπτιστών την ώρα της πρωινής λειτουργείας, κρατώντας ένα όπλο AR – 15 και άνοιξε πυρ, σκοτώνοντας 27 ανθρώπους, ανάμεσά τους και μικρά παιδιά.

Υπάλληλος βενζινάδικου που βρίσκεται πολύ κοντά στην εκκλησία, κατέθεσε στις αρχές ότι άκουσε περίπου 20 πυροβολισμούς.

Ο Κέλεϊ μπήκε στην εκκλησία στις 11:30 το πρωί (τοπική ώρα) και άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως, αφού πρώτα είχε ανοίξει πυρ και έξω από το ναό.

Από τα 27 θύματα τα 23 βρέθηκαν νεκρά μέσα στην εκκλησία, ενώ υπήρξαν νεκροί και έξω από αυτήν.

Ανάμεσα στους τραυματίες είναι ένα παιδάκι 2 ετών, αλλά και τέσσερα παιδιά από την ίδια οικογένεια. Ένα αγοράκι πέντε χρονών, που πυροβολήθηκε τέσσερις φορές εξέπνευσε στο νοσοκομείο, ενώ μάχη για τη ζωή τους δίνουν δύο κορίτσια πέντε και επτά ετών, κι ένα 8χρονο αγοράκι.

Κάτοικος της περιοχής πυροβόλησε και σκότωσε το δράστη

Ένας κάτοικος της περιοχής ήταν αυτός που πρώτος απάντησε στο φονικό αμόκ του Κέλεϊ. Σύμφωνα με πληροφορίες, πήρε την καραμπίνα του και τον πυροβόλησε, με τους κατοίκους της περιοχής να τον χαρακτηρίζουν «ήρωα», καθώς, όπως λένε αν δεν τον είχε πυροβολήσει, οι νεκροί θα ήταν ακόμα περισσότεροι.

Μάλιστα ο συγκεκριμένος άνδρας, η ταυτότητα του οποίου δεν έχει γίνει γνωστή, μαζί με έναν ακόμα κάτοικο, επιβιβάστηκαν σε ένα αυτοκίνητο και κυνήγησαν τον 26χρονο που επιχείρησε να διαφύγει, μέχρι που τον ανάγκασαν να τρακάρει.

Ο δράστης βρέθηκε νεκρός μέσα στο αυτοκίνητό του, χωρίς να έχει διευκρινιστεί ακόμα αν αυτοκτόνησε ή αν κατέληξε εξαιτίας των πυρών που δέχθηκε από τον κάτοικο που τον κυνήγησε.

Μέσα στο αυτοκίνητο βρέθηκαν και άλλα όπλα.

Η 14χρονη κόρη του πάστορα, το πρώτο θύμα που αναγνωρίστηκε

Ανάμεσα στους νεκρούς του νέου αιματοκυλίσματος στις ΗΠΑ είναι η 14χρονη κόρη του πάστορα της εκκλησίας των Βαπτιστών, ο οποίος την ώρα της επίθεσης δεν βρισκόταν εκεί, όπως και η σύζυγός του.

(H 14χρονη κόρη του πάστορα)

«Ο σύζυγός μου κι εγώ βρισκόμασταν εκτός πόλης, σε διαφορετικές Πολιτείες. Σήμερα χάσαμε την κόρη μας και πολλούς φίλους. Κανείς από τους δυο μας δεν έχει καταφέρει ακόμη να επιστρέψει για να αντικρίσουμε από κοντά την τραγωδία. Είμαι στο αεροδρόμιο της Σάρλοτ και προσπαθώ να γυρίσω στο σπίτι μου όσο το δυνατόν γρηγορότερα», δήλωσε συντετριμμένη, η σύζυγος του πάστορα.

(Ο πάστορας και η σύζυγός του)

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top