Νέο συμβάν με τοξικό καπνό στο κτίριο του Συμβουλίου – Μια ημέρα πριν τη Σύνοδο Κορυφής

Με αναπνευστικά προβλήματα το προσωπικό

«Παρά τους ελέγχους και τις προφυλάξεις» όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο η Γενική Γραμματεία του Συμβουλίου των Κρατών Μελών, «συνέβη ένα άλλο τεχνικό συμβάν σήμερα σε μία από τις κουζίνες του νέου κτιρίου Europa».

Σύμφωνα με την Γενική Γραμματεία, το τεχνικό ζήτημα που αφορά τον αερισμό στις κουζίνες του κτιρίου Europa, προκάλεσε «επιβλαβείς καπνούς στις κουζίνες», και έχει προκαλέσει και πάλι αναπνευστικά προβλήματα στο προσωπικό. 

Οι Βέλγοι πυροσβέστες και οι ιατρικές υπηρεσίες επενέβησαν και σήμερα στο κτίριο και παρείχαν στο προσωπικό τις πρώτες βοήθειες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Xημική αντίδραση καθαριστικών προϊόντων προκάλεσε τον καπνό στο κτίριο «Europa»

Σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία, αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί προληπτική εκκένωση του προσωπικού που εργάζεται στο κτίριο Europa και μεταφορά του και πάλι στο παλιό κτίριο Justus Lipsius.

Όλες οι σχετικές υπηρεσίες της ΓΓΣ συνεργάζονται με τις αρμόδιες βελγικές υπηρεσίες για να εξασφαλίσουν την ασφάλεια των ατόμων που εργάζονται στα κτίρια και η έρευνα σχετικά με την πηγή του προβλήματος βρίσκεται σε εξέλιξη.

Το περιστατικό αυτό δεν θα εμποδίσει τη συνέχιση της συνεδρίασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου (19-20 Οκτωβρίου), αναφέρει η ΓΓΣ.

 

Του Θάνου Αθανασίου, ανταποκριτή του Star στις Βρυξέλλες.

 

Ακολουθήστε μας:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top