Xημική αντίδραση καθαριστικών προϊόντων προκάλεσε τον καπνό στο κτίριο «Europa»

Νωρίτερα το κτίριο είχε εκκενωθεί μετά από τοξική δηλητηρίαση υπαλλήλων των μαγειρείων

False Alarm ο καπνός στο κτίριο "Europa"

Η Γενική Γραμματεία του Συμβουλίου της ΕΕ ενημέρωσε προ ολίγου ότι τελικά «έχει προσδιοριστεί η φύση του τεχνικού ζητήματος που αφορά τον αερισμό στις κουζίνες του κτιρίου Europa» και πρόκειται για χημική αντίδραση μεταξύ προϊόντων καθαρισμού. Νωρίτερα το κτίριο είχε εκκενωθεί μετά από τοξική δηλητηρίαση υπαλλήλων των μαγειρείων που στεγάζονται στο ισόγειο.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση «οι υπηρεσίες πολιτικής προστασίας έχουν διαπιστώσει ότι το πρόβλημα προκλήθηκε από χημική αντίδραση μεταξύ δύο βιομηχανικών προϊόντων καθαρισμού» και πλέον «όλα τα συστήματα έχουν καθαριστεί και έχουν ληφθεί μέτρα για την αποφυγή επανάληψης αυτού του προβλήματος».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εκκενώθηκε το κτίριο "Europa" του Συμβουλίου της ΕΕ

Το Συμβούλιο αναφέρει ότι σχεδόν όλοι οι υπάλληλοι που επλήγησαν από το περιστατικό επέστρεψε στο σπίτι μετά από ιατρικό έλεγχο. «Συνεχίζουμε να παρακολουθούμε εκ του σύνεγγυς την ιατρική κατάσταση των τεσσάρων συμβασιούχων που παραμένουν υπό παρατήρηση στο νοσοκομείο», σημειώνει η Γενική Γραμματεία του Συμβουλίου.

«Αναμένουμε να ανοίξουμε εκ νέου το κτήριο Europa τη Δευτέρα», συνεχίζει η ανακοίνωση και διευκρινίζει ότι «οι συνεδριάσεις θα επαναληφθούν όπως έχει προγραμματιστεί και τα σχέδιά μας για τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της επόμενης εβδομάδας παραμένουν αμετάβλητα».

 

Του Θάνου Αθανασίου, ανταποκριτή του Star στις Βρυξέλλες

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top