Επιτάχυνση των συζητήσεων για το Brexit συμφώνησαν Μέι - Γιούνκερ

Δείπνησαν σε φιλικό κλίμα

Επιτάχυνση των συζητήσεων για το Brexit Μέι Γιούνκερ

Ανασκόπηση των διαπραγματεύσεων, καταγραφή της όποιας προόδου και συμφωνία για επίσπευση των επόμενων συζητήσεων, στη βάση όμως της συμφωνημένης διαδικασίας του άρθρου 50, πραγματοποιήθηκε στο αποψινό δείπνο του Προέδρου της Κομισιόν και της Πρωθυπουργού του ΗΒ, που ολοκληρώθηκε στις 21:00 τοπική ώρα Βρυξελλών. 

Ο Πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλώντ Γιούνκερ, και η Πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, Τερέζα Μέι, είχαν μια "ευρεία και εποικοδομητική ανταλλαγή επί των τρεχουσών ευρωπαϊκών και παγκόσμιων προκλήσεων", όπως ανακοίνωσε το γραφείο του Προέδρου της Κομισιόν, μετά το δείπνο των δύο ηγετών.

Σύμφωνα με την κοινή δήλωση Μέι - Γιούνκερ, "συζήτησαν το κοινό συμφέρον τους για την διατήρηση της συμφωνίας για τα πυρηνικά του Ιράν και συμφώνησαν να εργαστούν για την ασφάλεια των πολιτών στην Ευρώπη, ειδικά σε σχέση με την τρομοκρατία".

"Προέβησαν", αναφέρει στη συνέχεια η κοινή δήλωση, "σε προετοιμασία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, που θα διεξαχθεί αργότερα μέσα στην εβδομάδα".

Σε σχέση με τις διαπραγματεύσεις του άρθρου 50, τονίζεται ότι "και οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι τα συγκεκριμένα ζητήματα συζητούνται στο πλαίσιο που έχει συμφωνηθεί μεταξύ της ΕΕ των 27 και του Ηνωμένου Βασιλείου, όπως ορίζεται στο άρθρο 50 της Συνθήκης της ΕΕ".

"H Πρωθυπουργός και ο Πρόεδρος της Κομισιόν εξέτασαν την μέχρι τώρα την πρόοδο που σημειώθηκε στις διαπραγματεύσεις βάσει του άρθρου 50 και συμφώνησαν ότι αυτές οι προσπάθειες θα πρέπει να επιταχυνθούν τους προσεχείς μήνες", σημειώνεται, ενώ η δήλωση καταλήγει με τη διαπίστωση ότι "το δείπνο εργασίας πραγματοποιήθηκε σε εποικοδομητική και φιλική ατμόσφαιρα".

 

Από τις Βρυξέλλες, Θάνος Αθανασίου
 

 

(πηγή φωτογραφιών: Associated Press)

 

Ακολουθήστε μας:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top