Αγωνία για τον νέο σεισμό 3,4 Ρίχτερ στην Βόρεια Κορέα – Φόβοι για νέα πυρηνική δοκιμή

Τα Ρίχτερ αναστάτωσαν Κίνα και Νότια Κορέα - Νέα Ενημέρωση 18:12

Ο σεισμός είχε επίκεντρο κοντά στην περιοχή όπου πραγματο

Σεισμική δόνηση 3,4 Ρίχτερ στη Βόρεια Κορέα κατέγραψε το πρωί του Σαββάτου η σεισμολογική υπηρεσία της Κίνας, εκτιμώντας πως «ενδεχομένως να οφείλεται σε έκρηξη».

Η ίδια πηγή ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι ο σεισμός είχε επίκεντρο κοντά στην περιοχή όπου πραγματοποίησε πυρηνική δοκιμή η Βόρεια Κορέα.

Προηγούμενοι σεισμοί που είχαν σημειωθεί στη Βόρεια Κορέα οφείλονταν σε πυρηνικές δοκιμές, όπως η πιο πρόσφατη στις αρχές του μήνα.

Η Μετεωρολογική Υπηρεσία της Νότιας Κορέας ανακοίνωσε ότι εξετάζει τη φύση του σεισμού και το αρχικό της συμπέρασμα είναι ότι επρόκειτο για φυσικό φαινόμενο.

Ανταλλαγή λεκτικών πυρών

Ντόναλντ Τραμπ και Κιμ Γιονγκ Ουν έχουν ξεφύγει και ανταλλάσσουν βαριές κουβέντες. Χθες, Παρασκευή, ο Βορειοκορεάτης ηγέτης απείλησε με βόμβα υδρογόνου τις ΗΠΑ, απαντώντας στη φράση του Αμερικανού Προέδρου ότι «θα καταστρέψει ολοκληρωτικά τη Βόρεια Κορέα, αν απειληθούν οι ΗΠΑ».

Φυσικά, ο Τραμπ δεν θα μπορούσε παρά να σχολιάσει τις απειλές τις Πιονγιάνγκ, γράφοντας στο Twitter του ότι «ο Κιμ Γιονγκ Ουν της Βόρειας Κορέας, ο οποίος είναι προφανώς ένας τρελός που δεν τον νοιάζει να πεινάει (ο λαός του) ή να σκοτώσει το λαό του, θα δοκιμαστεί όπως ποτέ πριν».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top