Επιμένει στις προκλήσεις η Βόρεια Κορέα: «Βρισκόμαστε πολύ κοντά στην απόκτηση πυρηνικών όπλων»

Με στρατιωτικά αντίποινα απειλεί ο Τραμπ

Σε τεντωμένο σχοινί ακροβατεί η διεθνής διπλωματία, καθώς ο Βορειοκορεάτης ηγέτης, Κιμ Γιονγκ Ουν δήλωσε ότι η Πιονγιάνγκ βρίσκονται πολύ κοντά στην απόκτηση πυρηνικών όπλων.

Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Βόρειας Κορέας KCNA, η Πιονγιάνγκ βρίσκεται πολύ κοντά στην απόκτηση πυρηνικών όπλων, παρά τις αυστηρές κυρώσεις που επέβαλε ο ΟΗΕ.

Απώτερος στόχος της είναι, όπως αναφέρει το πρακτορείο, να επιτευχθεί μια… «ισορροπία» στρατιωτικών δυνάμεων με τις ΗΠΑ.

«Ο τελικός μας στόχος είναι να εγκαθιδρύσουμε μια πραγματική ισορροπία δυνάμεων με τις ΗΠΑ και να κάνουμε τους κυβερνώντες των ΗΠΑ να μην τολμούν να μιλούν για μια στρατιωτική επιλογή ενάντια στη Βόρεια Κορέα», φέρεται να δήλωσε ο Κιμ Γιονγκ Ουν.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι η τελευταία εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου μεσαίου βεληνεκούς Hwasong – 12 το πρωί της Παρασκευής στέφθηκε με επιτυχία και αύξησε ακόμα περισσότερο τις στρατιωτικές πυρηνικές δυνατότητες της χώρας του.

Η κρατική τηλεόραση της Βόρειας Κορέας μάλιστα μετέδωσε το Σάββατο βίντεο από την τελευταία αυτή εκτόξευση, καθώς και φωτογραφίες του Κιμ Γιονγκ Ουν που παρακολουθεί την επιχείρηση.

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας εμφανίζεται στις φωτογραφίες αυτές χαμογελαστός, καθώς παρακολουθεί την εκτόξευση του πυραύλου που πέρασε πάνω από την Ιαπωνία.

Σκληρή ήταν η απάντηση του Ντόναλντ Τραμπ την Παρασκευή μετά από την εκτόξευση του πυραύλου από την Πιονγιάνγκ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος προειδοποίησε ότι οι ΗΠΑ έχουν πολλές στρατιωτικές επιλογές για να απαντήσουν.

«Βλέποντας τις δυνατότητές μας, είμαι πεπεισμένος περισσότερο από ποτέ ότι οι πολυάριθμες επιλογές μας δεν είναι μόνο αποτελεσματικές, αλλά και ισχυρές», δήλωσε και τόνισε ότι για μία ακόμη φορά η Πιονγιάνγκ επέδειξε τη πλήρη περιφρόνηση της προς τους γείτονές της και προς ολόκληρη την παγκόσμια κοινότητα.

Η Κίνα από την πλευρά της κάλεσε τις ΗΠΑ να σταματήσουν τις απειλές προς τη Βόρεια Κορέα, επισημαίνοντας ότι πρέπει να κάνουν υποχωρήσεις για να βρεθεί λύση, ενώ το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για μια ακόμα φορά καταδίκασε την εκτόξευση του πυραύλου, χαρακτηρίζοντάς την μια πολύ προκλητική ενέργεια. 

Πηγή φωτό, βίντεο: AP, Reuters

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top