Σειρήνες πολέμου πάνω από την Κορεατική Χερσόνησο! Εκτόξευσε και νέο πύραυλο η Βόρεια Κορέα

Φλέγεται η διπλωματική σκακιέρα

Οι σειρήνες του κινδύνου ήχησαν για μια ακόμα φορά στην Ιαπωνία μετά από τη νέα εκτόξευση πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα το πρωί της Παρασκευής.

 

 

Όπως ανακοίνωσε η ιαπωνική κυβέρνηση ο πύραυλος πέταξε πάνω από τη νήσο Χοκάιντο στις 01:06 ώρα Ελλάδος και έπεσε στη θάλασσα 2.000 χλμ. ανατολικά της χερσονήσου Ερίμο της νήσου Χοκάιντο. Αμέσως ενεργοποιήθηκε το σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης J- Alert σε πολλές περιοχές στο βόρειο τμήμα του αρχιπελάγους.

Λίγο νωρίτερα το επιτελείο εθνικής άμυνας της Νότιας Κορέας ανακοίνωσε ότι εκτοξεύθηκε από την Πιονγιάνγκ πύραυλος αγνώστου τύπου και πέταξε προς τα ανατολικά.

Ήδη τα στρατιωτικά επιτελεία σε ΗΠΑ και Νότια Κορέα ερευνούν και αναλύουν τις λεπτομέρειες για να εντοπίσουν τι είδους πύραυλος ήταν αυτός που εκτόξευσε η Βόρεια Κορέα, ενώ συγκλήθηκε έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας της Νότιας Κορέας.

Από την πλευρά της Ιαπωνίας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιοσιχίντε Σούγκα δήλωσε ότι δεν υπάρχουν στοιχεία ότι συντρίμμια του πυραύλου έπεσαν σε ιαπωνικό έδαφος και εξέφρασε την έντονη διαμαρτυρία του για την εκτόξευση, προειδοποιώντας ότι το Τόκιο θα απαντήσει σε συνεννόηση με τις ΗΠΑ και τη Σεούλ.

O νέος πύραυλος εκτοξεύτηκε μία μόλις μέρα αφότου η Βόρεια Κορέα απείλησε να "βυθίσει" την Ιαπωνία και να μετατρέψει τις ΗΠΑ σε "στάχτες", μετά και από την απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την επιβολή νέων κυρώσεων σε βάρος της. 

Σημειώνεται ότι η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε την 29η Αυγούστου άλλον έναν πύραυλο ο οποίος πέρασε πάνω από τη νήσο Χοκάιντο της Ιαπωνίας και κατέπεσε στον Ειρηνικό.

Πηγή φωτό, video: AP, Reuters

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top