11η Σεπτεμβρίου 2001: 16 χρόνια από τη μαύρη μέρα

Τι μετέδωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ο Γιώργος Βλαβιανός

Δεκαέξι χρόνια συμπληρώνονται σήμερα Δευτέρα  από την 11η Σεπτεμβρίου, την ημέρα κατά την οποία ο κόσμος άλλαξε. Άναυδη η παγκόσμια κοινότητα παρακολουθούσε τότε, την παγκόσμια υπερδύναμη να «πληγώνεται» στην καρδιά της. 

Δείτε επίσης: Η 11η Σεπτεμβρίου σε εικόνες: Το μεγαλύτερο τρομοκρατικό χτύπημα στις ΗΠΑ που μεταδόθηκε σε live σύνδεση

Δείτε επίσης:11η Σεπτεμβρίου: 16 χρόνια από το χειρότερο τρομοκρατικό χτύπημα στην ιστορία των ΗΠΑ - Εκδηλώσεις μνήμης για τα θύματα

Όπως μετέδωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και στην Μάρα Ζαχαρέα, ο Γιώργος Βλαβιανός, «3000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σαν σήμερα πριν 16 χρόνια όταν οι τρομοκράτες της Αλκάιντα έριξαν δύο αεροσκάφη στους Δίδυμους Πύργους στο Μανχάταν, ένα στο Πεντάγωνο, ενώ ένα τέταρτο αεροσκάφος συνετρίβη στην Πενσυλβανία. Στο σημείο μηδέν της Νέας Υόρκης το χτύπημα της καμπάνας σήμανε την ώρα που το πρώτο αεροπλάνο έπεφτε στον βόρειο Πύργο, ήταν 9 παρά τέταρτο το πρωί. Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και η σύζυγος του Μελάνια απέτισαν φόρο τιμής σε στάση προσοχής στον κήπο του Λευκού Οίκου. Στο Πεντάγωνο μια τεράστια αμερικανική σημαία σκέπασε την πρόσοψη στο σημείο εκείνο που συνετρίβη η πτήση 77 της American Airlines».

«H 11η Σεπτεμβρίου 2001 άλλαξε πολλά στη ζωή μας. Σήμερα η αστυνομία στο Μιλάνο αποφάσισε την ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας μετά την κλοπή τριών φορτηγών γνωστής εταιρίας ταχυμεταφορών, καθώς θεωρήθηκαν οχήματα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε τρομοκρατικές επιθέσεις», πρόσθεσε ο δημοσιογράφος. 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top