Καταρρέει το βουνό που κάνει πυρηνικές δοκιμές η Βόρεια Κορέα - Φόβοι για διαρροή ακτινοβολίας

Πώς το βουνό θα μετατραπεί σε ηφαίστειο

Καταρρέει το βουνό που κάνει πυρηνικές δοκιμές η Β. Κορέα

Ο τόπος των πυρηνικών δοκιμών της Βόρειας Κορέας πιστεύεται ότι είναι ένα βουνό. Εκεί λέγεται ότι πραγματοποιήθηκαν 5 από τις 6 πυρηνικές δοκιμές, μεταξύ αυτών και η τελευταία με τη βόμβα υδρογόνου.

Σύμφωνα με έναν Κινέζο επιστήμονα, το βουνό αυτό κινδυνεύει να καταρρεύσει, εξαιτίας των δοκιμών, και να διαρρεύσει η ακτινοβολία στην περιοχή, φτάνοντας μέχρι την Κίνα.

Για να το διαπιστώσουν αυτό, ερευνητές του Πανεπιστημίου Επιστήμης και Τεχνολογίας της Κίνας στην Hefei της επαρχίας Anhui εξέτασαν την περιοχή και δήλωσαν «πεπεισμένοι» ότι υπόγειες εκρήξεις πραγματοποιήθηκαν κάτω από το βουνό, όπως μεταδίδει η South China Morning Post.

Ο πρώην πρόεδρος της Πυρηνικής Εταιρείας της Κίνας και ερευνητής για το πρόγραμμα πυρηνικών όπλων της χώρας, Wang Naiyan, δήλωσε ότι ακόμα μια πυρηνική δοκιμασία κάτω από το βουνό είναι ικανή να προκαλέσει «περιβαλλοντική καταστροφή», καθώς το βουνό θα καταρρεύσει, αφήνοντας μια τεράστια τρύπα κι επιτρέποντας τη διαφυγή ακτινοβολίας.

«Ουσιαστικά, αν συμβεί ακόμα μία πυρηνική δοκιμή το πάνω κομμάτι του βουνού θα υποχωρήσει και θα μοιάζει με ηφαίστειο. Η τρύπα εκτεθεί και θα απελευθερωθεί επικίνδυνη ακτινοβολία», ανέφερε χαρακτηριστικά στη South China Morning Post.

Πρόσθεσε, ακόμα, ότι είναι λίγα τα βουνά στη Βόρεια Κορέα που είναι «κατάλληλα» για να γίνουν πυρηνικές δοκιμές, γεγονός που ενισχύει ακόμα περισσότερο τον φόβο ότι η επόμενη πυρηνική δοκιμή θα πραγματοποιηθεί ξανά στο ίδιο βουνό.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top