Προκαλεί ξανά η Βόρεια Κορέα! Εκτόξευσε 3 βαλλιστικούς πυραύλους

Με τις ευλογίες του Κιμ Γιονγκ Ουν - Πρώτη ανάρτηση; 26-08-2017 08:34

Τελειωμό δεν έχουν οι προκλήσεις του Κιμ Γιονγκ Ουν!

Τα ξημερώματα του Σαββάτου, η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε 3 βαλλιστικούς πυραύλους μικρού βεληνεκούς, λίγες μόλις ώρες μετά την επέτειο της ημέρας "Πρώτα ο Στρατός". Οι πύραυλοι κατέπεσαν στη θάλασσα, ανοιχτά των ανατολικών της ακτών, σύμφωνα με ανακοίνωση των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ και της Νότιας Κορέας. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δυο αυτές χώρες εκτελούν αυτή την περίοδο στρατιωτικές ασκήσεις, τις οποίες η Βόρεια Κορέα καταδικάζει και τις αποκαλεί «πρόβα πολέμου», όπως σας έχει ενημερώσει το star.gr.

Οι πύραυλοι, σύμφωνα με τη διοίκηση Ειρηνικού (USPACOM) των ένοπλων δυνάμεων των ΗΠΑ, εκτοξεύτηκαν σε διάστημα 20 λεπτών και καταστράφηκαν. Ο ένας, δε, ανατινάχτηκε σχεδόν αμέσως μετά την εκτόξευσή του. Η USPACOM θεωρεί ότι οι πύραυλοι αυτοί δεν αποτελούν απειλή για τις ΗΠΑ, ούτε για το Γκουάμ (για το οποίο ο Κιμ Γιονγκ Ουν είχε πει πριν λίγες ημέρες ότι θα σαρώσει με μια «θάλασσα φωτιάς»).

Σύμφωνα με το γενικό επιτελείο εθνικής άμυνας της Νότιας Κορέας, οι πύραυλοι εκτοξεύθηκαν από την ανατολική επαρχία Κανγκγουόν και πέταξαν προς τα βορειοανατολικά της χώρας, σημειώνοντας μια απόσταση 250 χλμ. Έπεσαν στη θάλασσα της Ιαπωνίας.

Τελευταία φορά που η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε πύραυλο ήταν στις 28 Ιουλίου. Τότε, είχε εκτοξεύσει έναν διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο (ICBM), που θα μπορούσε θεωρητικά να «χτυπήσει» τις ΗΠΑ, διανύοντας απόσταση 10.000 χλμ. Αυτή η δοκιμή τρόμαξε τόσο τις ΗΠΑ όσο και τον υπόλοιπο κόσμο, για ενδεχόμενο πόλεμο στην κορεατική χερσόνησο.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Ιαπωνίας, Γιοσιχίντε Σούγκα, δήλωσε ότι οι πύραυλοι που εκτοξεύθηκαν σήμερα δεν έφθασαν στην ιαπωνική επικράτεια ή στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) της Ιαπωνίας. Ο Λευκός Οίκος, από την πλευρά του, απλώς ανέφερε ότι ο Ντόναλντ Τραμπ είναι ενήμερος, ενώ το Στέιτ Ντιπάρτμεντ δεν έχει κάνει κάποιο σχόλιο. Τέλος, ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας, Μουν Τζε-ιν, είναι επίσης ενήμερος, σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας στη Σεούλ, και οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας «παρακολουθούν στενά το καθεστώς της Βόρειας Κορέας».

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top