Σεισμός Ιταλία: Θαύματα μέσα στα χαλάσματα – Απεγκλώβισαν 3 αδελφάκια

Δεκάδες οι αγνοούμενοι - Τι είπε ο καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας για τα Ρίχτερ και την Ελλάδα - Πρώτη ανάρτηση: 22-08-2017 16:54

Ένα χρόνο μετά την τραγωδία του Αματρίτσε, όταν φονικός σεισμός σκότωσε σχεδόν 300 άτομα, η Ιταλία θρηνεί ξανά.

Δείτε επίσης: Ιταλία: Εικόνες καταστροφής με το φως της ημέρας- 2 νεκροί και 39 τραυματίες ο τραγικός απολογισμός

Δείτε επίσης: Φονικός σεισμός στην Ιταλία! 2 νεκροί - Καταστροφές και πανικός

Το βράδυ της Δευτέρας, ακόμη ένας σεισμός που σημειώθηκε με επίκεντρο το νησί Ίσκια έξω από τη Νάπολη, ύψους 4 Ρίχτερ, σκότωσε δύο ανθρώπους, αναστάτωσε και βύθισε στο πένθος τη χώρα, ισοπεδώνοντας κτίρια και προκαλώντας μεγάλες καταστροφές.

Ο σεισμός, αν και μικρός σε μέγεθος ήταν τόσο επιφανειακός που κατάφερε να καταστρέψει όνειρα και ζωές. Όπως μεταδώσαμε και νωρίτερα στο star.gr, ο σεισμός έγινε πιο αισθητός στην βόρεια πλευρά του νησιού, όπου βρίσκονται οι περιοχές Κασαμίτσιολα και Λάκκο Αμένο.

Μέχρι στιγμής, ο τραγικός απολογισμός είναι 2 νεκροί και 39 τραυματίες, ενώ αγνοούνται δεκάδες άτομα.

Τα σωστικά συνεργεία εργάζονται πυρετωδώς για τη διάσωση των εγκλωβισμένων. Κατά τη διάρκεια της νύχτας διασώθηκε ένα βρέφος επτά μηνών, ο μικρός Πασκουάλε, νωρίς το μεσημέρι της Τρίτης ο 6χρονος αδερφός του Ματίας, ενώ σήμερα το απόγευμα ... οι διασώστες απεγκλώβισαν και το τρίτο παιδί, τον 11χρονο αδερφό τους, Τσίρο που παρέμενε κάτω από τα συντρίμμια. Τα αδερφάκια είχαν βρει καταφύγιο κάτω απο ένα κρεβάτιΟι διασώστες όλη την ώρα είχαν επικοινωνία με τα παιδιά τους έδιναν νερό, ενώ μετακινούσαν προσεκτικά τα συντρίμμια, με τα χέρια, για να μην τα τραυματίσουν.

Όταν ανασύρθηκε ζωντανό το μωρό οι διασώστες ξέσπασαν σε χειροκροτήματα και φώναξαν ότι είναι καλά στην υγεία του και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο μαζί με τη μητέρα του η οποία είναι έγκυος. Και ο πατέρας της οικογένειας έχει διασωθεί.

Στο μεταξύ οι άνθρωποι που πέρασαν την νύχτα έξω από το σπίτι τους υπολογίζονται σε τουλάχιστον 2.000 και η Πολιτική Προστασία ετοιμάζει ειδικούς χώρους φιλοξενίας.

Πολλά κτίρια έχουν καταστραφεί ή έχουν καταρρεύσει, ενώ έγινε μερική εκκένωση του νοσοκομείου της Ίσκια.

Όλοι σχεδόν οι κάτοικοι του νησιού, αποφάσισαν να περάσουν την νύχτα έξω από τα σπίτια και τα ξενοδοχεία, φοβούμενοι ότι θα μπορούσαν να σημειωθούν νέες, ισχυρές δονήσεις, ενώ οι τουρίστες φεύγουν από το νησί.

Eυ. Λέκκας- πρόεδρος ΟΑΣΠ: Ο σεισμός στην Ίσκια δεν επηρεάζει τον ελλαδικό χώρο

Μικρό σεισμό, με δυσανάλογες επιπτώσεις στην επιφάνεια, λόγω του μικρού εστιακού βάθους χαρακτήρισε τη δόνηση στη γειτονική Ιταλία μιλώντας στην ΕΡΤ ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, (Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας), Ευθύμιος Λέκκας. Ο ίδιος απέκλεισε το ενδεχόμενο ο σεισμός να επηρεάσει την Ελλάδα.

Συμπαράσταση και αλληλεγγύη από την Ελλάδα

Την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη της Ελλάδας εκφράζει με δύο tweet, στην ελληνική και την ιταλική γλώσσα, το υπουργείο Εξωτερικών για τον καταστροφικό σεισμό.

«Εκφράζουμε αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη στον φίλο ιταλικό λαό στις δύσκολες ώρες μετά τον καταστροφικό σεισμό στο νησί Ίσκια» τονίζεται στην ανάρτηση στο twitter του ΥΠΕΞ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top