Φονικός σεισμός στην Ιταλία! 2 νεκροί - Καταστροφές και πανικός

Μόλις 4 Ρίχτερ ήταν αρκετά για να προκαλέσουν τον τρόμο των κατοίκων του νησιού Ίσκια στη Νάπολη

Αν και μόλις 4 Ρίχτερ, ο σεισμός που σημειώθηκε στην Ιταλία το βράδυ της Δευτέρας στο νησάκι Ίσκια στη Νάπολη ήταν καταστροφικός και φονικός.

Αρχικά, ο σεισμός εκτιμήθηκε στα 3,6 Ρίχτερ, όμως το Ιταλικό Ινστιτούτο Ηφαιστειολογίας και Γεωφυσικής αναθεώρησε κι εκτίμησε ότι η ένταση τελικά του σεισμού ήταν 4 Ρίχτερ. Ο σεισμός ήταν αρκετά επιφανειακός, γι’ αυτό και προκάλεσε τόσες ζημιές.

Ο μέχρι τώρα απολογισμός θέλει 2 νεκρούς και 26 τραυματίες (κάποια μέσα αναφέρουν ότι οι τραυματίες είναι 39), οι 2 εκ των οποίων σε σοβαρή κατάσταση. Υπάρχουν ακόμα πολλοί αγνοούμενοι, κάτω από τα ερείπια των κτηρίων που έπεσαν. Νεκρή είναι μια ηλικιωμένη γυναίκα, η Lina Cutaneo, που καταπλακώθηκε από μέρος της τοπικής εκκλησίας που κατέρρευσε, κι ένας άντρας, ο Bruno Gulotta, που καταπλακώθηκε από το καμπαναριό.

Από τα ερείπια απεγκλωβίστηκε, μεταξύ άλλων, ένα 7 μηνών μωράκι, ο Πασκουάλε, ενώ οι πυροσβέστες δίνουν μάχη για να απεγκλωβίσουν τα δυο αδερφάκια του, όπως και μια έγκυο γυναίκα.

Ο σεισμός πραγματοποιήθηκε λίγα λεπτά πριν τις 9 το βράδυ, τοπική ώρα. Το ρεύμα κόπηκε αμέσως στην περιοχή, με τους ντόπιους και τους τουρίστες να τρέχουν στους δρόμους τρομοκρατημένοι. Επιπλέον, εκκενώθηκε μέρος του νοσοκομείου του Λάκκο Αμένο, στο ίδιο νησί, καθώς οι τοίχοι εμφάνισαν ρωγμές.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top